Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Se asteapta raspunsul CE pentru acciza la motorina

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 



Se asteapta raspunsul CE pentru acciza la motorina
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 13 Decembrie 2013 11:52

pret-benzina-europaSaptamana aceasta, Premierul Victor Ponta a afirmat ca inca se asteapta raspuns din partea Comisiei Europene privind majorarea accizei pentru motorina cu 7 eurocenti. In urma raspunsului va avea loc o discutie cu presedintele tarii unde se va propune promulgarea bugetului de stat.

 

Conform premierului, un raspuns ar trebui sa fie dat de Comisia Europeana pana miercuri. Conform Guvernului Romaniei, se doreste implementarea majorarii accizei doar pentru benzina initial cu 7 eurocenti iar in cazul motorinei marirea sa fie amanata pe o perioada de 3 luni.

Aceasta a afirmat ca momentan Ministrul Delegat pentru Buget Liviu Voinea a plecat la Bruxelles pentru a purta discutii cu Comisia Europena privind acciza pentru carburanti. De asemena aceasta se va consulta cu membri ai Fondului Monetar International pe aceasi tema.

Luni, Presedintele Traian  Basescu a declarat ca a luat nota de declaratia premierului si de informarea care a precedat anuntul privind renuntarea la acciza pe motorina. Aceasta a mai afirmat ca se poate “construi un dialog” in aceasta directie.
Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Simon O’Connor a declarat marti ca alternativele propuse de Romania la acciza de 7 eurocenti pentru motorina va trebui sa aiba acelasi impact bugetar cu aceasta taxa.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.