Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Contractul pentru autostrada Sibiu – Orastie va fi reziliat
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 25 Martie 2014 14:41

Autostrada SibiuMinistrul Transporturilor Dan Sova a anuntat recent intr-o emisiune difuzata pe TVR ca CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) va aproba rezilierea contractului cu Impregilo, constructorul italian responsabil de lotul 3 al autostrazii Sibiu – Orastie.

 

Rezilierea contractului cu Impregilo a rezultat in urma unor neintelegeri intre constructorul din Italia si autoritatile din Romania privind gasirea unor solutii pentru a rezolva problemele cauzate de zonele afectate de alunecari de teren.

Lotul 3 al autostrazii A1 intre localitatile Sibiu si Orastie are o lungime de 22 de kilometri iar finalizarea acesteia a intarziat deja cu 18 luni. Aceasta portiune din autostrada este ultima parte necesara pentru completarea autostrazii.

Viitorul acestui proiect:

Conform informatiilor oferite de Ministrul Transporturilor Dan Sova, contractul pentru constructia celui de-al 3-lea lot al Autostrazii A1 Sibiu – Orastie va fi relicitat. Acesta a mai spus ca data in care va fi dat in circulatie a fost stabilita pe anul viitor.

"Nu puteam accepta sa platim zeci de milioane de euro in plus pe chestiuni care nu se justificau", a afirmat Sova. Termenul initial de finalizare al acestui contract a fost Aprilie 2013 iar in urma rezilierii o noua data va fi stabilita, pentru 2015.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.