Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Au fost reziliate 2 contracte pentru DN 76 Deva – Oradea

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Au fost reziliate 2 contracte pentru DN 76 Deva – Oradea
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 09 Octombrie 2015 10:41

lucrari-pe-oradea-beiusSaptamana aceasta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a reziliat 2 contracte pentru reabilitaarea a doua tronsoane situate pe DN 76 Deva – Oradea. Tronsoanele respective au fost cele intre localitatile Ionesti – Varfurile si Beius – Oradea.
Conform unui comunicat CNADNR, in urma controalelor recente s-a constatat au fost luate masuri pentru imbuantatirea activitatii de reabilitare a drumurilor pe aceste tronsoane.

 

Având în vedere că toate contractele de reabilitare a DN 76 Deva - Oradea au termen de finalizare în noiembrie 2016, conducerea CNADNR a intensificat controalele şi a verificat în permanenţă executarea lucrărilor conform contractelor încheiate. În urma acestor controale, s-a constatat că singurul tronson cu mari întârzieri a fost Ioneşti - Vârfurile, km 55+425 - km 69+350. În data de 24.09.2015, CNADNR SA a emis înştiinţarea de reziliere a contractului 5R11, Ioneşti - Vârfurile, km 55+425 - km 69+350. Decizia privind rezilierea contractului a fost luată din cauza repetatelor constatări din teren referitoare la slaba mobilizare a antreprenorului şi a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către acesta. La data rezilierii, stadiul fizic al lucrărilor a fost de 29,76%”.

In aceasi situatie se afla si reabilitarea drumului 5R14 Beius – Oradea , km 133 + 660 – km 184 +390, al carei contract a fost reziliat. Pentru acest drum s-au demarat proceduri de achizitie pentru lucrari de refacere a structurii rutiere.

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR a afirmat urmatoarele privind stadiul lucrarilor pe drumul Deva – Oradea: “Am fost de mai multe ori pe DN 76 în cursul acestui an, astfel încât pe patru din tronsoanele aflate în execuţie să mobilizăm antreprenorii să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale. Pe două tronsoane am avut mari probleme şi mari întârzieri. Din această cauză am şi reziliat aceste contracte. După cum aţi aflat, am predat deja amplasamentele către antreprenori pe Beiuş - Oradea. Din câte am văzut în ultima vreme, se lucrează şi sper că anul viitor, când au diverse termene de predare, începând cu iunie şi terminând cu noiembrie, să se poată circula pe DN 76. Rămâne o problemă, totuşi, pe Ioneşti - Vârfurile, pentru care vom declanşa o nouă licitaţie. Subliniez că şi în continuare controalele şi supravegherea pe aceste şantiere vor fi efectuate de mine şi colegii mei din conducerea CNADNR, astfel încât antreprenorii să-şi respecte angajamentele asumate”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.