Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cati bani vor fi folositi pentru autostrazi in 2011
Cati bani vor fi folositi pentru autostrazi in 2011
Scris de Gabriel C   
Luni, 22 Noiembrie 2010 09:32

autostrada-2011Potrivit directorului general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Liviu Costache, pentru a putea continua proiectele de autostrazi aflate deja in desfasurare, vom avea nevoie pentru anul 2011 de o finantare de aproape 5 miliarde de lei, aproximativ 1,2 miliarde de euro.

 

Banii necesari ar putea fi stransi din credite externe si fonduri europene si completati de la Bugetul de stat. Totodata, Liviu Costache dezvlauie ca incepand de anul viitor, Ministerul Finantelor Publice va dispune de un fond de tip buffer din cadrul caruia vor fi distribuiti bani spre alte ministere in functie de cantitatea de fonduri europene pe care le vor absorbi.

In ceea ce priveste autostrada Bechtel, in anul 2011 Compania de Autostrazi a anuntat ca nu va mai plati pentru lucrari noi, banii pe care constructorul american ii va primi fiind datorii ramase neachitate din 2009. Nu se vor aloca deci bani de la bugetul de stat pentru finalizarea in 2011 a lucrarilor pentru portiunea Suplacu de barcau - Bors, prioritate avand doar proiectele cu finantare europeana. Impasul se datoreaza platii unor datorii vechi, numai anul acesta fiind achitati catre bechtel 904 milioane de lei in contul lucrarilor din 2009.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.