Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Consecinte severe in scandalul emisiilor Volkswagen
Consecinte severe in scandalul emisiilor Volkswagen
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 12 Octombrie 2015 10:07

volkswagen-logProducatorul german de autovehicule Volkswagen ar putea plati amenzi de pana la 60 miliarde de euro pentru masluirea emisiilor. Pentru aproximativ 11 milioane de automobile diesel Euro5 au fost masluite testele de poluare.

 

Amenzi si penalizari pentru Volkswagen:

Aceasta greseala ar putea costa producatorul german sume de peste 4 ori mai mari decat lichiditatile curente, adica intre 25 si 60 de miliarde de euro.

Conform profesorului Ferdinand Dudenhöffer de la Centrul de Cercetare Auto al Universitatii din Duisburg: “Volkswagen are circa 15 miliarde euro in cash, insa costurile scandalului vor fi mai mari de atat. Grupul ar trebui sa se pregateasca pentru austeritate”.

Volkswagen este o companie cu venituri de 200 de miliarde de euro/an si a prezis ca in prima faza ii va costa aproximativ 6.5 miliarde de euro pentru a modifica o parte din motoarele poluante. Cu toate acestea noul sef al groupului german Matthias Müller a sspus ca “asta nu este suficient”. Acesta este de parere ca este imposibil de prezis care vor fi consecintele comerciale.

Volkswagen se asteapta sa primeasca amenzi uriase de la mai multe guverne dar si compensatii cerute de la clienti si actionari. Doar in Statele Unite ale Americii penalitatile pot ajuge pana la 18 miliarde de dolari (16 mld. Euro). Un analist de la Berenberg din Londra, Adam Hull este de parere ca penalitatile dinafara Statelor Unite vor ajunge pana la 5 miliarde de euro.

Pe langa amenzi si si compensatii, o alta amenintare pentru Volkswagen sunt procesele. In Statele Unite in aceste situatii se organizeaza procese de grup in care sunt cerute compensatii. In Europan in schimb exista procese individuale. Doar in Stuttgart sunt active 1,000 de procese impotriva Volkswagen.

In aceste doua saptamani valoarea actiunilor Volkswagen a scazut cu 40%. Pentru a face fata acestei situatii grupul german va reduce din investitiile pentru perioada 2014 - 2018 de 107 miliarde de euro. Unele surse au afirmat si ca Volkswagen ar putea renunta la unul sau mai multe branduri cum ar fi motocicletele Ducati, marca de autovehicule de lux Lamborghini sau camioanele Scania.

Campania de rechemare a masinilor Volkswagen:

Masinile Volkswagen vor fi rechemate in service in luna Ianuarie a anului viitor, a declarat Directorul General VW Matthias Muller. Modelele afectate de dispozitivul electronic care induce in eroare sistemele de masurare a noxelor la motoarele Euro5 sunt: Volkswagen Jetta (din perioada 2009 - 2014), Beetle, Golf si Passat (din perioada 2014 - 2015) si Audi A3.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.