Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Daimler Trucks a vandut cu 37% mai mult anul trecut.
Daimler Trucks a vandut cu 37% mai mult anul trecut.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 25 Martie 2011 11:52
DaimlerDaimler Trucks a obtinut o crestere de 37% in 2010 fata de anul precedent, reprezentat de un numaru ade 355.263 de autovehicule vandute la nivel mondial. Vanzarile totale au fost cu 24 miliarde de euro mai mari comparative cu 2009.


Oficialii Daimler au spus: "Economia globala si-a revenit in anul 2010, desi ritmul acestei dezvoltari pozitive a variat in mare masura de la regiune la regiune. Acest progres economic a condus catre o crestere semnificativa in ceea ce priveste cererea de servicii de transport si, deci, si de autovehicule comerciale”. Profitul EBIT al companiei, adica castigul inainte de deducerea taxelor si impozitelor, a urcat de la 1 miliard de euro la 1,32 miliarde euro in 2010.

In comparatie cu extinderea moderata a pietei europene a camioanelor, piata braziliana a crescut cu peste 50% fata de anul precedent datorita cresterii cererii de autovehicule mari in America de Nord si Japonia.  Daimler Trucks face progrese semnificative pe langa piata camioanelor sip e alte piete in crestere in tarile recent industrializate.

Andreas Renschler, membru al Consiliului de Conducere al Daimler AG a afirmat : "Turcia este o piata-nucleu pentru camioanele Mercedes-Benz, avand o crestere economica spectaculoasa. Aceasta tara a ocupat deja locul al 15-lea in topul mondial al celor mai puternice economii, situandu-se pentru noi pe locul al 3-lea in ceea ce priveste vanzarile de camioane Mercedes-Benz".

In iunie 2010, Fuso Kamaz Trucks Rus construieste aproximativ 800 unitati din noul model Fuso Canter, care au fost vandute aproape exclusive pe piata rusiei, cea mai mare piata in crestere din Europa. Iar in martie 2011, Mercedes Benz Trucks Vostok a deschis o noua uzina in Chelny unde se asambleaza modelul Mercedes Benz Actros.

O alta piata importanta pentru Daimler este piata Indiei, in care urmeaza sa se faca investitii de 700 milioane euro. India in 2012 va construe camioane de 6-49 tone GVW la uzina noua din Chennai.  Printre noile piete mari de desfacere ca Rusia, China si India, Daimler exploreaza si noi piete de desfacere.

Oficialul companiei Daimler a spus : "Am identificat 10 piete viitoare de focalizare pentru Daimler Trucks. In esenta, selectiile noastre s-au bazat pe trei criterii: perspectivele economice globale, volumul pietei locale de camioane si conditiile initiale de afaceri pe pietele respective".

Aceste 10 piete viitoare vor fi: Alegeria, Argentina, Columbia, Malaezia, Siria, Coreea de Sud, Ucraina, Thailanda, Venezuela, Vietnam si Ucraina.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.