Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> RAR va schimba cartea de identitate a vehiculului
RAR va schimba cartea de identitate a vehiculului
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 09 Iulie 2014 10:16

Registrul-Auto-RomanIn curand s-ar putea sa vedem o noua carte de identitate a vehiculului, una care va contine mai multe elemente tehnice importante care in prezent lipsesc. Detalii despre aceasta varianta imbunatatita au fost oferite de Flaviu Campeanu, director tehnic al Registrului Auto Roman (RAR).

 

Directorul RAR Flaviu Campeanu a declarat urmatoarele: "Vom schimba modelul cartii de identitate, sper in acest an. Noul model al cartii de identitate, dupa ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate si se va naste, va cuprinde toate datele de care aveti nevoie, va fi o oglinda a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveti, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge si celalalt subiect sensibil, cu masele si dimensiunile".

Cartea de identitate folosita in prezent este considerata un model “primitiv” dupa standardele europene. Acest mobel a fost adaptat ultima data in anul 1993. Conform sursei citate, schimbarea este necesara fiindca modelul actual nu mai reflecta cerintele tehnice referitoare la vehicul.

Una din  marile neajunsuri ale modelului actual este ca nu prezinta norma de poluare in varianta Directivei Europene, adica sa contina codificarea completa. Conform aceleiasi surse noua varianta va contine mai multe elemente tehnice care creeaza probleme soferilor opriti de autoritati in strainatate.

Reprezentantul RAR a mai afirmat de asemenea si ca odata cu implementarea noii carti de identitate vor disparea cel putin doua taxe: cea de inregistrate nationala pentru dealeri si cea de anulare a cartii de identitate.

"Cartile nu se vor schimba brusc, adica va veni un tsunami de carti si toata lumea sa vina sa le schimbe. Nu, exclus, ele se vor schimba treptat, la iesirea din viata normala a fiecarei carti in parte, la completarea totala a rubricilor de proprietar sau la distrugere, sau la pierdere. Pretul nu va fi diferit fata de cel prezent foarte mult, cred ca va fi chiar mai mic, pentru ca va avea alta dinamica si alta structura. Este un pas pe care noi vrem sa il facem catre toti posesorii de autovehicule sau utilizatorii de flote” a mai afirmat acesta.

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) este un document eliberat de Registrul Auto Roman care atesta dreptul de proprietate a unei persoane asupra unui vehicul. Acest document contine de asemenea si date tehnice si de identificare a vehiculului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.