Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Romania in Top 10 Producatori Auto din Europa
Romania in Top 10 Producatori Auto din Europa
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 04 Februarie 2016 10:53

industria-auto-romaniaAnul trecut Romania a intrat in top 10 al celor mai mari producatori de autovehicule din Europa. Intreaga industrie auto a inregistrat o crestere de peste 7% in 2015 fata de anul precedent.

 

In primul semestru al anului trecut exportul de componente auto crescuse cu mai bine de 10% fata de aceasi perioada din 2014. Industria auto din Romania cuprinde nu doar asamblarea de automobile ci si fabricatia de componente auto.

Investitiile in fabricatia de componente auto in Romania au fost cele mai semnificative din oricare alta tara din zona Europei centrale sau de Est. In ultimii ani furnizorii locali de piese auto au inceput sa investeasca din ce in ce mai mult in invoarea produselor si tehnologiilor. Cu toate aceasta inca nu a fost valorificat intregul potential al sectorului auto din Romania.

Printre investitiile in tehnologii putem include:

Fabricarea de motoare ecologice de ultima generatie;
Microelectronica si mecatronica avansata;
Cutii de viteze de ultima generatie pentru constructori internationali;
Investitii in roboti pentru liniile de productie;
Extinderea digitalizarii industriei auto;
Investitii in tehnologii si componente auto din mase plastice, cauciuc si compozite.

Directia industriei auto locale:

Presdintele ACAROM Constantin Store a afirmat ca: Pentru Romnia, avantajele competitive actuale ale costului muncii ?i utilit??ilor se vor diminua treptat n viitor, astfel nct investi?iile noi ?i dezvolt?rile de capacit??i vor fi ?intite spre produse noi ?i tehnologii global competitive, cu valoare adaugat? ridicat?.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.