Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Scade pretul petrolului dup ace OPEC anunta cresterea productiei.
Scade pretul petrolului dup ace OPEC anunta cresterea productiei.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 10 Martie 2011 12:37
opecCotatia petrolului a scazut cu doi dolari, la mai putin de 113 dolari/baril in urma unui anunt a unui oficial din Kuweit care a anuntat ca membri OPEC propun sa majoreze productia de titei pentru prima oara in ultimii doi ani.

 

In momentul actual nu s-a luat nici o decizie in acest sens dar ministrul Petrolululi din Kuweit, Ahmad al-Abdullah al-Sabah a dat urmatoarea declaratie :"Discutam despre o eventuala crestere a productiei de titei".

Pretul petrolului destinat pietei americane s-a redus cu 1,92 dolari, la pretul de 103,52 dolari/baril. Cotatia petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel in 24 februarie  dupa cel din septembrie 2008. Pretul de referinta al petrolului la bursa londoneza era la 24 februarie de 119,79 dolari/baril din motivul ca  tensiunile sociale din Africa de Nord si Orientul Mijlociu pot afecta transportul. In momentul de fata, cota petrolului la bursa londoneza este de 112,99 dolari/baril.

Majorarea productiei OPEC reprezinta un semn al determinarii de a limita cresterea pretului carburantilor pentru protejarea economiei globale.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.