Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Trans – Semenicul deschis dupa 3 ani
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 03 Decembrie 2014 14:31

Trans Semenic DeschisUna dintre cele mai spectaculoase sosele montane din Romania, Trans – Semenicul s-a redeschis dupa 3 ani de lucrari. Aceasta sosea face legatura inte zona sudica a tarii si zona turistica Garana – Semenic din judetul Caras – Severin.

 

Finalizarea acestei sosele a rezultat intr-o scurtatura de 50 de kilometri spre muntele Semenic. Lucrarile la drumul judetean Slatina Timis – Valiug care traverseaza masivul Semenic din Est spre Vest au inceput inca din anul 2011.

Lucrarile de refacere ale acestei sosele au fost necesare datorita daunelor facute torenti pe parcurul a portiune mari de sosea. Pe parcursul lucarilor de reparatie la aceasta sosea constructorul a intampinat diverse probleme tehnice, ceea ce explica termenul de finalizare.

Odata cu deschiderea acestei sosele turismul zonei Semenic primeste o sansa superba de a-si dezvolta turismul. In total lucrarile la reparatiile Trans – Semenicului au fost de 120 de milioane de lei. Finantarea acestor lucrari provine din Fonduri Europene prin Programul Operational Regional.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.