Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> O noua majorare a pretului celui mai ieftin carburant.

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 



O noua majorare a pretului celui mai ieftin carburant.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 17 Februarie 2012 11:54

Pret GPL lukoil 2012Cel mai ieftin sortiment de combustibil, gazul petrolifer lichefiat, GPL a fost scumpit pentru a doua oara in ultimele doua saptamani. Aceasta scumpire a pretului combustibililor GPL a avut loc intr-o perioada in care pretul celorlalti combustibil desi mari au ramas neschimbati.


Modificarile pretului GPL:

    In aceasta perioada, Lukoil a crescut pretul carburantilor GPL de doua ori luna aceasta, prima oara fiind majorat de la 3.01 lei/litru pana la 3.12. Aceasta schimbare de la inceputul lunii a fost urmata de inca una mai recenta de la 3.12 la 3.18 lei pe litru, ceea ce rezulta o crestere de 6% in pretul acestui sortiment de la inceputul anului si pana in prezent.

     De la inceputul anului nu doar pretul combustibililor GPL a crescut ci si cel al benzinei. Cel mai ieftin sortiment de benzina de la Lukoil a crescut cu 3.1% de la 5.4% la 5.57 iar cel mai ieftin sortiment de motorina a fost scumpit cu 3% de la 5.6 lei/litru la 5.77 lei/litru.

    Conform surselor de piata, Lukoil isi justifica cresterea preturilor datorita cererii mari din ultima perioada. De asemenea in aceasta perioad a crescut numarul instalatiilor de sisteme GPL in randul taximetristilor .

Pretul GPL in Europa:

    Pretul cel mai mic al gazului petrolifer lichefiat la nivelul Europei poate fi gasit in Letonia si Spania. In aceaste doua tari combustibilul GPL costa in jur de 0.6 euro/litru in Letonia si 0.62 euro/litru in Spasnia in timp ce in Romania costa 0.73 euro/litru. Cel mai mare pret in Europa poate fi gasit in Danemarca, la 1.26 euro/litru.

Preturi GPL in EUropa


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.