Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Drumul prost din Romania, inamicul sistemelor de suspensie
Drumul prost din Romania, inamicul sistemelor de suspensie
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 10 Februarie 2015 13:07

probleme-la-suspensii-drumuri-romaniaAnul trecut cele mai bine vandute piese auto faceau parte din sistemul de suspensie al masinii. Piesele imediat urmatoare in top erau cele ale sistemului de franare si cele care tin de reviziile tehnice periodice, cum ar fi filtrele de ulei.

 

Motivul pentru care piesele sistemului de suspensie se strica cel mai repede este unul simplu, starea proasta a drumurilor din Romania.

Conform statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) starea proasta a drumurilor este un factor determinant pentru starea tehnica a pacrului auto roman.

Observatiile DRPCIV arata ca in ultimii ani s-a observat o imbatranire accentuara a parcului auto pe fondul cresterii numarului de masini second hand, in special cele mai vechi de 5 ani. Conform DRPCIV din cele 4.7 milioane de masini inmatriculate in Romania, 2.7 milioane aveau o vechime mai mare de 10 ani.

Cele mai populare mari de automobile second hand inmatriculate in Romania sunt Volkswagen, Opel, Dacia si Ford.

Chiar si piata pieselor auto este afectata de calitatea si varsta parcului auto din Romania, dar si de comportamentul proprietarilor fata de masinile lor privind exploatarea si intretinerea acestora. Alti factori care contribuie la starea pietei de piese auto sunt conditiile drumurilor din tara si educatia rutiera.

Alexandru Stoinea, reprezentantul unei companii de vanzari de piese auto din Bucuresti a afirmat urmatoarele: “Piata neagra a pieselor auto, comertul cu componente contrafacute perturba semnificativ acest domeniu. Clientii opteaza de cele mai multe ori pentru solutii ieftine, de compromis, cu efect pe termen scurt, ceea ce incurajeaza tocmai dezvoltarea pietei nereglementate si nesupravegheate din domeniu, in detrimentul jucatorilor autorizati”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.