Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Inmatricularile vor ramane constante pana in 2014.
Inmatricularile vor ramane constante pana in 2014.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 29 Februarie 2012 11:51

Piata auto pana in 2014Previziunile pe piata auto pe urmatorii doi ani arata ca numarul inmatricularilor in aceasta perioada in cel mai bun caz vor ramane costante. Presedintele Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile Sergiu Marchionne a declarat ca este ingrijorat de aceasta situatie.


Prognoza pietei auto:

    Presedintele ACEA declara astfel: “Europa este intr-un moment critic. Prognoza cea mai optimista este ca inmatricularile de masini noi in Europa sa ramana constante pana in 2014. Adevarul este ca, astazi, foarte putini producatori mai fac bani in Europa“.

    Previziuni similare au si alte persoane importante din aceasta industrie cum ar fi directorul general al grupului Renault, Carlos Ghosn. Aceasta a declarat ca : piata auto europeana ar putea scadea cu circa 3% anul acesta. Va fi greu pentru toata lumea, nu doar pentru Renault. Ceea ce ne ingrijoreaza este Franta, intrucat suntem foarte sensibili la piata franceza. Anticipam o contractie de 5-6% pentru Franta”.

Situatia pe piata auto internationala:

    Cererea de masini noi pe luna Ianuarie in Statele Unite ale Americii a scazut cu 7.1%  fata de aceasi perioada a anului trecut. In aceasta perioada au fost inmatriculate 968.769 unitati in SUA. Nici in Europa nu avem o situatie mai buna; in doua treimi din tarile membre UE piata auto a scazut. Tarile care au simtit aceasta scadere cel mai tare sunt Portugalia si Franta.   

    La nivelului Uniunii Europene numarul inmatricularilor de autovehicule noi a scazut cu 1.7% la 13.1 milioane unitati inregistrate. In Romania piata auto a scazut cu 13.6% - adica la un numar de 81. 719 autovehicule inregistrate.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.