Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata auto blocata de Timbrul de Mediu
Piata auto blocata de Timbrul de Mediu
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 23 Iulie 2013 09:28

Piata auto second-handDesi influenta negativa a Timbrului de Mediu asupra vanzarilor de automobile second hand a fost deja discutata, efectele acesteia continua sa se simta avand in vedere scaderea continua a pietei auto de masini second hand.

 

Conform informatiilor si analizelor specialistilor de la Autovit.ro incepand cu luna Martie 2013 proprietarii de masini au incetat sa le mai scoata la vanzare pentru simplul fapt de a evita pierderile din scaderea valorii masinii cauzata de timbrul de mediu.

Mihai Cune, Business Manager la Autovit.ro este de parere ca: "Scaderea pe segmentul Non Euro - Euro 2 se explica prin faptul ca masinile inmatricultate in Romania pur si simplu nu se mai tranzactioneaza. S-au tranzactionat cat de multe posibil in ianuarie - martie pana la introducerea noului sistem de taxare, apoi proprietarii fie au ramas cu ele fie au ales sa le caseze prin programul Rabla.

Totusi, numarul de masini casate prin programul Rabla este destul de mic in comparatie cu numarul de masini de peste 14 ani vechime existente in parcul auto national".

Conform Autovit.ro, 8 din 10 masini second hand puse la vanzare sunt masini cu doar cativa ani vechime. Distributia pe norma de poluare arata astfel:

    Euro 5 = 20%;
    Euro 4 = 36%;
    Euro 3 = 30%
    Euro 2, 1 si Non-Euro = 14%.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.