Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata Auto mondiala a depasit 80 de milioane de unitati
Piata Auto mondiala a depasit 80 de milioane de unitati
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 10 Ianuarie 2014 11:01

Piata auto modnaialVolumul total de autovehicule vandute la nivel global a ajuns la 82.8 milioane de unitati conform unui studiu efectuat de IHS Automotive. Acestia au afirmat ca anul trecut piata auto globala a crescut cu 4.2%.

 

IHS Automotive au estimat de asemenea ca daca se va mentine acest trend, piata auto va trece peste 100 de milioane de masini pana in anul 2018. Conform rapoartelor generate CNBC  anul trecut s-ar fi inregistrat un volum de masini de 2.6 masini noi pe secunda la nivel global.

Cele mai mari pietei auto din lume au evidentiat si cele mai semnificative cresteri in vanzari.  China a inregistrat anul trecut o crestere de 14% a pietei auto si a ajuns la 21.98 milioane de unitati. Statele Unite ale Americii a inregistrat o crestere de doar 7.6% iar piata auto a ajuns la 15.6 milioane de autovehicule.

Anul trecut s-a depasit pentru prima data nivelul de 20 de milioane de autovehicule livrate in cursul unui singur an. La sfarsitul anului trecut piata auto globala se situa la 79.5 milioane de unitati. Pana la sfarsitul acestui an s-a estimat ca piata auto la nivel mondial va depasi 85 de milioane de unitati.

Aceasta va avansa gradual pana cand in 2018 este estimat ca va depasi nivelul de 100 de milioane de autovehicule vandute.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.