Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati
Noutati
Verificarea ITP, responsabilitatea soferilor dar si a autoritatilor
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 18 Noiembrie 2014 13:19

Read moreIn cea mai mare parte verificarea ITP (Inspectia Tehnica Periodica) este considerata o formalitate, un lucru pe care soferii trebuie sa il faca obligatoriu prin lege cu toate ca uzura unei masini nu tine cont de lege iar aceasta intervine din primul moment in care masina este pusa in functiune.

Citeşte mai mult...
 
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 17 Noiembrie 2014 13:54

Read moreVineri in data de 14.11.2014 au fost semnate contractele de constructie a loturilor 1 si 2 ale autostrazii Sebes Turda. Impreuna contractele pentru cele doua loturi valoreaza 1.1 miliarde de lei fara TVA. Directorul general CNADNR a anuntat vineri ca din 2016 se va circula, cu siguranta, in totalitate pe aceasta autostrada.

Citeşte mai mult...
 
Verificati valabilitatea rovinietei online
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 13 Noiembrie 2014 11:26

Read moreAnul acasta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a lansat o aplicatie prin care oricine isi poate verfiica valabilitatea rovinietei in cateva minute. Vignieta este taxa de drum aplicata pe autostrazi si drumuri express in 8 tari Europene.

Citeşte mai mult...
 
Autostrada din Romania ce va costa 9 mil de Euro/Km.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 11 Noiembrie 2014 12:31

Read moreCosturile absurde pe kilometru de autostrada nu sunt un subiect nou in Romania. In ultimii ani toate proiectele de infrastructura au avut parte de aceste costuri dar iata ca in curand va fi construita inca o autostrada la pret absurd, chiar triplu fata de media europeana.

Citeşte mai mult...
 
Euro NCAP a testat 6 modele noi
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 10 Noiembrie 2014 10:43

euro-ncap-teste-sigurantaIn luna Noiembrie a acestui an organizatia germana Euro NCAP a testat 6 noi autoturisme pentru a determina nivelul de siguranta ce il ofera aceste masini. Patru dintre aceste 6 modele au obtinut 5/5 stele iar celelalte doua au primit 3 respectiv 4 stele la categoria accidente rutiere.

Citeşte mai mult...
 
Piata de anvelope la finele lui 2014
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 06 Noiembrie 2014 12:02

Read moreAtat piata anvelopelor de iarna car si de vara are un potential de crestere cu 20% pana la sfarsitul acestui an, aceasta pe fondul unei crestere deja existente de peste 10% dupa al 3-lea trimestru al acestui an.

Citeşte mai mult...
 
Ford Romania, vanzari record in luna Octombrie
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 05 Noiembrie 2014 11:45

Read moreDatele preliminare furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru luna Octombrie 2014 arata ca in aceasta luna au fost inmatriculate 830 de autovehicule noi marca Ford.

Citeşte mai mult...
 
Taxa pe autostrazile germane pentru soferii straini
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 05 Noiembrie 2014 11:44

Read moreIncepand cu anul 2016 in Germania s-ar putea sa fie introdusa o noua taxa speciala pentru soferii din strainatate. Noua taxa de autostrada propusa de Ministerul Transporturilor German si sustinuta de cancelarul germaniei Angela Merkel ar putea valora pana la 130 de Euro.

Citeşte mai mult...
 
Doua poduri noi peste Dunare
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 31 Octombrie 2014 16:08

Read moreIntre Romania si Bulgaria vor exista in curand inca doua poduri peste Dunare. Reprezentantii guvernamentali din ambele tari au semnat la Bucuresti un memorandum in aceasta privinta. In prima faza se vor construi poduri intre Turnul Magurele Nikopole si la Calarasi Silistra.

Citeşte mai mult...
 
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 30 Octombrie 2014 13:13

Read moreReglementarile programului Prima Masina au fost publicate printr-un act normativ. Acest document creeaza cadrul legal pentru implementarea acestui program. Inainte ca programul sa poata incepe normele de aplicare vor trebui aprobate.

Citeşte mai mult...
 
Top 10 Cele mai bune anvelope in 2014
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 27 Octombrie 2014 15:17

Read moreADAC, clubul auto german a testat anul acesta cateva anvelope de iarna pentru a determina care dintre ele performeaza cel mai bine in conditiile sezonului rece. Testele au fost facute pe anvelope cu latimea de 195 mm, inaltimea de 65 mm si diametru de 15.

Citeşte mai mult...
 
Piata auto in primele 9 luni din 2014
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 21 Octombrie 2014 15:11

Read morePrimele noua luni ale acestui an au adus pe piata auto din Romaia o crestere de 26.8% la numarul vanzarilor de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) fata de acesi perioada a anului trecut. Vanzarile de autoturisme exclusiv au crescut cu 27% in perioada analizata de APIA.

Citeşte mai mult...
 
Posibile noi reglementari privind masinile diesel
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Octombrie 2014 09:59

Read moreIn viitorul apropiat s-ar putea sa fie implementate o serie de masuri noi privind emisiile masinilor diesel in intreaga Europa. Cu toate ca au mai fost introduse recent standarde privind noxele autovehiculelor, urmatorul val ar putea viza strict masinile diesel.

Citeşte mai mult...
 
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 16 Octombrie 2014 14:11

Read moreProgramul prima masina va creste vanzarile de autovehicule putin polunate si a celor din palierele joase de pret cu pana la 1 miliard de lei, astfel se arata in Nota de Fundamentare a Proiectului de Ordonanta privind programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi.

Citeşte mai mult...
 
Autostrada Pitest-Sibiu va fi drum express pana in 2018
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 10 Octombrie 2014 10:59

Read moreIn urma discutiilor purtate intre Ministrul Transporturilor Ioan Rus si autoritatile din Arges si reprezentantii administratiei si sindicatelor de la Dacia s-a ajuns la un plan prin care tronsonul de autostrada Pitesti Sibiu ar putea fi realizat in 2 etape.

Citeşte mai mult...
 
Cum am putea scadea numarul deceselor pe soselele din Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 29 Septembrie 2014 11:51

Read moreConform celor mai recente statisici ale Eurostat Romania se afla pe locul 3 printre statele europene dupa numarul de decese anuale din cauza accidentelor rutiere. In Romania numarul victimelor accidentelor rutiere a ramas la fel in timp ce in majoritatea tarilor europene a scazut semnificativ.

Citeşte mai mult...
 
Neregulile descoperite de RAR
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 22 Septembrie 2014 15:43

 Read moreIn perioada 1 Ianuarie 15 Septembrie Inspectorii Registrului Auto Roman au desfasurat o serie de controale asupra agentilor economici de pe piata auto din Romania. In urma acestor controale s-au acordat sanctiuni de 1.43 de milioane de lei.

Citeşte mai mult...
 
Renault a gasit solutii mai ieftine decat Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 17 Septembrie 2014 12:29

Read moreIn ultimii patru ani salariile muncitorilor de la uzina Dacia Pitesti au crescut cu 26%. Din acest motiv Renault a inceput sa isi indrepte privirile catre piete mai ieftine cum ar fi Maroc sau Rusia unde angajatii lucreaza pe bani mai putini.

Citeşte mai mult...
 
Noile modificari ale Codului Rutier
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 05 Septembrie 2014 10:58

Read moreOrdonanta de Urgenta nr. 21/2014 a introdus noi modificari in Codul Rutier prin care intra in vigoare noi obligatii pentru soferi. Conform noilor modificari ale codului, minoirii sunt obligati sa poarte centura de siguranta.

Citeşte mai mult...
 
34% Din automobilele din Romania au probleme la franare
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 20 August 2014 13:40

Read moreConform unui studiu realizat cu informatii de la mai multe service-uri independente din Europa s-a descoperit ca 34% din conducatorii auto din Romania nu acorda importanta lichidului de frana. Acest comportament a dus la rata de 17% de expunere neintentionata la accidente rutiere.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.