Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> DRPCIV va acorda acces la date tarilor UE
DRPCIV va acorda acces la date tarilor UE
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 20 August 2015 11:52

DRPCIVIn viitorul apropiat, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV) va acorda acces la informatiile privind vehiculele, proprietarii sau detinatorii de autovehicule din Romania tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene, Elvetiei si statelor terte.

 

Miercuri, in data de 19.08.2015 a fost aprobata in Guvern ordonanta prin care s-a stabilit ca DRPCIV va acorda acces automat la informatiile privind vehiculele, proprietarii si detinatorii vehiculelor autoritatilor competente din tarile UE si din Spatiul Economic European, din Confederatia Elvetiana sau din orice alt stat tert care a incheiat un astfel de contract cu UE.

Odata cu acordarea accesului tuturor acestor tari si Romania va primi acces reciproc la datele din sistemele de evidenta a acestora.

Intr-un comunicat de presa emis de Biroul de Presa al Guvernului se afirma urmatoarele: “Acest sistem transfrontalier de schimb de informatii va contribui la imbunatatirea sigurantei rutiere pe teritoriul Romaniei si la aplicarea unui tratament nediscriminatoriu in ceea ce priveste persoanele nerezidente care comit incalcari ale normelor rutiere. Cel mai important impact social preconizat este diminuarea numarului de victime ale accidentelor rutiere, reducerea numarului de persoane decedate in accidentele rutiere si scaderea numarului de accidente cu consecinte grave.”


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.