Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> A scazut pretul automobilelor noi in Romania cu 2.3%
A scazut pretul automobilelor noi in Romania cu 2.3%
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 27 Iulie 2011 10:33

Preturile automobilelor in Europa in crestere.Intr-un interval de un an au scazut preturile automobilelor noi din Romania cu 2.3%, urmand trendul la nivelul Uniunii Europene. Unele tari au depasit acest nivel, spre exemplu Bulgaria unde s-au redus preturile cu 13% si Slovacia care a inregistrat o scadere de 17%.


    Scaderea preturilor automobilelor noi se face simtit in piata auto europeana,  conform informatiilor Comisiei Europene. Cele mai mari scaderi le-a inregistrat Slovacia cu 17%, Bulgaria cu 13.5%, Slovenia cu 11.6% si Republica Ceha cu o scadere de doar 9%. Urmatoarele tari care au urmat acest tipar sunt, Polonia unde preturile au scazut cu 5.6%, Marea Britania unde pretul a scazut cu 3.7% urmate de Germania, Spnaia si Franta unde preturile au scazut cu 1.9%, 1.6% respectiv 0.9%.

    Joaquin Almunia, vicepresedintele Comisiei responsabil de politica concurentiala a afirmat: „Ma bucura sa constat ca, in Europa, consumatorii continua sa beneficieze de concurenta existenta pe pietele de vanzare a automobilelor noi si de o scadere semnificativa a preturilor in termeni reali. Faptul ca diferentele de pret intre statele membre au continuat sa scada este un indicator pozitiv al concurentei transfrontaliere. De asemenea, sunt incantat sa observ ca, pentru prima data in decursul unui deceniu, preturile reale la nivelul UE ale serviciilor de reparatie si de intretinere au incetat sa creasca, semn ca sectorul a inteles noile reguli ale jocului”.

    Tarile care au inregistrat cresteri in pretul automobilelor sunt Portugalia cu 2.6%, Italia si Malta cu 0.2 ambele.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.