Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia va produce pentru Daimler.
Dacia va produce pentru Daimler.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 10 August 2011 10:21

Dacia va produce sasiuri pentru Damiler si Renault.Uzina Dacia de la Mioveni va produce in curand sasiuri pentru trei modele care vor fi folosite in uzinele Daimler din Franta si cele Renault din Slovenia. Sasiurile construite la Mioveni vor fi folosite pentru constructia modelelor Smart si Twingo.


    O investitie de 11.5 milioane de euro va fi necesara pentru implementarea noilor conditii de productie a sasiurilor noi iar perioada de productie va fi 2012-2013. Dacia va produce la Mioveni sasiuri pentru grupul Daimler si Renault in urma unui parteneriat semnat anul trecut.

    Presedintele Renault, Carlos Ghosn a declarat anul trecut urmatoarele: "Renault si Daimler vor dezvolta in parteneriat un nou model Smart cu patru locuri si urmatoarea generatie Twingo. Masinile vor fi diferite in materie de design, insa o caracteristica comuna va fi sistemul unic de tractiune pe rotile din spate.

Modelele dezvoltate in parteneriat vor fi disponibile si in variante electrice. Lansarea modelelor este planificata pentru anul 2013, iar uzina Smart din Hambach (Franta) va produce versiunile cu doua locuri, in timp ce la uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia) vor fi asamblate cele cu patru locuri".

Impreuna cu acest contract, Renault va mai investi o suma de 13.6 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie a cutiilor de viteze in divizia Renault Mecanique Roumanie. In urma investitiei se asteapta o crestere de 25% in productie, la 470.000 de unitati pe an.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.