Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> La ce sa va asteptati la proba teoretica pentru permisul auto.
La ce sa va asteptati la proba teoretica pentru permisul auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 28 Noiembrie 2011 12:16

Sala la scoala de soferiPentru a promova scoala de soferi veti fi nevoiti sa terminati doua probe, cea teoretica si cea practica. Proba teoretica, sau sala este o serie de 26 de intrebari din care 22 trebuiesc obligatoriu raspunse corect pentru a promova si trece la proba practica.


Despre proba practica pentru permisul de conducere.

    In 2010, proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere a fost imbunatatit prin impelmentarea unei aplicatii informatice gestionata de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule. Toate municipiile Romanesti au fost imbunatatite odata cu aceasta cu noi echipamente pentru a oferi suport acestui nou sistem.
 
    Astfel, pentru a lua permisul de conducere, intai trebuie data „sala” unde cel putin 22 de intrebari din 26 trebuiesc raspunse corect intr-un interval de timp de 30 de minute pentru a promova si trece la urmatoarea proba, traseul.

    Notiunile invatate la orele de teorie din cadrul scolii de soferi vor fi aplicate in intregime la proba teoretica, intrebari din toate capitolele fiind cuprinse in fiecare test. Atat intrebari simple cu variante multiple de raspuns cat si intrebari insotite de imagini veti primi la proba teoretica. La aceasta proba veti intalni intrebari  referitoare la regulile de circulatie, notiuni de mecanica, de prim-ajutor si condus ecologic. Intrebarile din categoria „mecanica” sunt concepute ca o serie de cunostinte de baza, pregatire mecanica speciala nefiind obligatorie.

Procesul de examinare teoretica:

    In momentul intrarii in sala, canditatulului ii va fi acordata o hartie cu un cod de bare care va fi scanat de un aparat situat sub monitor, astfel demarand procesul. Proba teoretica incepe cu 3 intrebari standardizate pentru a familiariza canditatii cu sistemul cu multiple raspunsuri dar si cu tehnologia touch-screen. Odata raspunse aceste trei intrebari urmeaza cele 26 de intrebari oficiale.

    Pe parcursul probe teoretice, canditatul vede exact la cate intrebari a raspuns corect si are chiar si ocazia de a amana intrebarile la care nu este sigur pe sfarsitul testului. Imediat dupa finalizarea testarii, canditatul este informat daca a fost „admis” sau „respins” in functie de numarul de intrebari raspunse corect. De asemenea, in timpul testarii, aparatul va lua trei poze cu fiecare candidat.

    In cazul in care la sfarsitul testarii, canditatul a fost respins acesta poate reprograma testarea, dar nu mai devreme de 15 zile in schimbul unei taxe de 5 lei de re-examinare pentru primele 3 incercari pentru categoria B.

    Examinarea teoretica se da in mod normal in limba romana dar exista optiunea pentru a o sustine si in limba materna in cazul in care candidatul nu este nascut in Romania. Acestia pot alege una din limbile de circulatie internationala.

    Celor care inca nu au sustinut proba teoretica pentru permisul de conducere le recomandam sa citeasca cel putin odata integral legislatia rutiera curenta si sa isi testeze cunostintele prin intermediul testelor gasite pe drpciv.ro. Testele gasite aici sunt exact cele care sunt folosite la proba teoretica, astfel fiind cea mai buna metoda de pregatire.

Pasii necesari pentru proba teoretica:

Proba Teoretica permis conducere Proba Teoretica permis conducereProba Teoretica permis conducereProba Teoretica permis conducere

Proba Teoretica permis conducereProba Teoretica permis conducereProba Teoretica permis conducereProba teoretica permisul de conducere

Proba Teoretica permis conducereProba Teoretica permis conducereProba Teoretica permis conducereProba Teoretica permis conducere



 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.