Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Primul vehicul autonom inmatriculat in SUA
Primul vehicul autonom inmatriculat in SUA
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 09 Mai 2012 10:32

Vehicul automat google a fost inmatriculat.Automobilul autonom conceput de cei de la Google a fost inmatriculat recent in statul Nevada din Statele Unite ale Americii. Automobilul google este complet autonom, deci capabil sa se conduca singur si este atat de sigur incat sa poarte pasageri.


    Automobilul autonom Google este construit pe baza modelului Toyota Prius si este echipat cu echipamente speciale care ii confera abiltiatea de a se conduce singur. Vehiculul Google este echipat cu camere video, radare si un sistem de captare laser.

    Echipamentele acestui automobil ii permite sa acceseze hartile rutiere si sa se adapteze in trafic pentru a ajunge in siguranta la destinatie, respectand toate regulile de circulatie in acelasi mod in care un sofer ar conduce masina.

    Masina este inmatriculata in Statul Nevada cu placuta „Infini 001” si este vopsita in culoarea rosie, pentru a fi usor de depistat de catre autoritati.

    Seful departamentului pentru autovehicule motorizate din Nevada a afirmat astfel: "Am sentimentul ca utilizarea simbolului infini este cea mai buna cale pentru reprezentarea masinii viitorului". Acesta spera ca acest model sa devina primul dintr-o noua generatie de automobile – cele autonome.

    Google a anuntat ca va concepe si crea un automobil autonom inca din luna octombrie 2010.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.