Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Returnarea partiala a accizei, o masura dificila
Returnarea partiala a accizei, o masura dificila
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 10 Aprilie 2014 10:11

benzina-preturi-uriaseConsiliul Concurentei a extins o masura privind returnarea unei parti din acciza pe carburanti introdusa in data de 1 Aprilie din acest an la alte companii decat transportatorii rutieri. Desi returnarea unei parti din acciza este dificil de obtinut, nu este imposibil de obtinut.

 

Ceea ce trebuie facut din partea firmelor care vor sa beneficieze de returnari partiale este convingerea Comisiei Europene ca aceasta masura are un sens economic.

Informatiile de la Consiliul Concurentei:

"Ministerul Finantelor a luat exact textul din directiva europeana. Exceptiile care au fost adoptate saptamana trecuta sunt cele din directiva privind accizarea. in cazul extinderii exceptiei va trebui sa analizam caz cu caz" a afirmat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Problema este ca atunci cand mergi pe textul directivei am putut sa ne miscam extrem de repede si Comisia Europeana ne-a dat aprobarea in trei zile, ceea ce mie nu mi s-a mai intamplat in cei cinci ani de cand ma ocup de cazuri de genul acesta. Daca nu mergem pe text de directiva, pe calea batatorita, este complicat. Nu spun ca este imposibil, dar nu putem sa mergem la fel de repede asa cum am mers pe aceasta exceptare", a continuat acesta.

Acesta a aratat in cele din urma ca in mod teoretic firmele care solicita returnarea partiala a accizei va trebui sa demonstreze Comisiei Europene ca aceasta masura are sens economic si ca poate fi justificata aceasta exceptie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.