Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Verificarile RAR din primul trimestru
Verificarile RAR din primul trimestru
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 22 Aprilie 2015 10:30

RAR-verificare-autoConform statisticilor Registrului Auto Roman, peste 5% din masinile verificate in primul trimestru al acestui an prezentau un pericul iminent de accident. Astfel din cele 20.537 de vehicule verificate 1.139 au fost gasite cu probleme majore iar una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare.

 

Intr-un comunicat RAR se arata astfel: "La finalul controalelor tehnice desfasurate in trafic in intervalul ianuarie-martie 2015, Politia Rutiera a retinut 5.699 de certificate de inmatriculare, 204 de permise de conducere si au fost aplicate 7.721 de amenzi".

Certificatele de inmatriculare retinute de catre Politia Rutiera vor putea fi redobandite in urma efectuarii verificarilor tehnice la reprezentantele RAR. In urma verificarilor mentionate anterior s-a descoperit de asemenea ca 53.5% din vehicule aveau diverse neconformitati legate de acte sau de natura tehnica.

In urma controalelor s-a constatat de asemenea ca 40.7% din vehicule au prezentat neconformitati din punct de vedere a securiatatii rutiaree, adica:

•    Functionarea proasta a dispozitivelor de iluminare si semnalizare;
•    Stare proasta a sasiului, pneurilor sau caroserieri;
•    Joc in directie;
•    Defectiuni la sistemul de franare.

S-a constatat de asemenea ca 7.5% din masini depaseau nivelul maxim de poluare admis, 1.96% aveau probleme legate de identificarea vehiculului si 3.06% aveau probleme privind efectuarea ITP-ului, fie era expirat fie fals.

Reprezentatii RAR au afirmat ca rezultatele acestor controale nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania fiindca echipajele mixte RAR/Politia Rutiera au efectuat verificari in special asupra vehiculelor care prezentau posbile defectiuni. Conform RAR in general numarul vehiculelor ce depasesc nivelul de poluare a scazut cu peste 2% in primele 3 luni din 2015 fata de aceasi perioada a anului trecut.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.