Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> O posibila solutie pentru autostrazile din Romania
O posibila solutie pentru autostrazile din Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 08 Iulie 2014 10:30

Autostrada-Cernavoda-MedgidiaUn comisar UE a venit cu o propunere inedita care ar putea ajuta Romania in eforturile sale de a construi infrastructura de autostrazi. Aceasta a propus imprumuturi comune cu Bulgaria si Ungaria pentru a atrage resursele necesare pentru constructia autostrazilor.

 

Comisarul pentru piata interna Michel Barnier a declarat ca ar fi indicat ca statele UE sa recurga la imprumuturi prin obligatiuni comune pentru a obtine sume semnificative de bani din cei 1.000 de miliarde de euro necesari pentru proiectele de infrastructura cu termen in 2020.

Comisarul Michel Barnier a afirmat ca: "Provocarea este acum sa trecem de la stabilizarea fiscala la un proiect de crestere" la un forum cu tematica economica organizat in Aix-en-Provance in sudul Frantei. Cu aceasta ocazie comisarul a si oferit un exemplu de investitii comune derulate in infrastructura.

"Comisia a estimat un necesar de investitii de 1.000 de miliarde de euro in infrastructura pana in 2020. Cred ca este posibil sa atingem acest obiectiv cu un proiect europen de «obligatiuni de proiect», in alte cuvinte imprumuturi comune, dar orientate catre investitii" a afirmat Barnier.

La finele anului trecut reteaua de autostrazi din Romania insuma 655 de kilometri. Dintre acestia 94 de kilometri au fost finalizati in 2013 conform informatiilor transmise de Institutul National de Statistica.

Conform aceleiasi surse 40% din drumurile publice din Romania sunt de pamant sau pietruite iar doar 1/3 din totalul retelei de drumuri sunt modernizate. Intreaga retea de drumuri din Romania insumeaza 85.000 de kilometri conform informatiilor INS.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.