Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Master Planul de Transport finantat din acciza pe carburant
Master Planul de Transport finantat din acciza pe carburant
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 02 Martie 2015 11:11

autostrada-bucuresti-ploiestiSaptamana trecuta Guvernul Romaniei a decis ca o parte din acciza pe carburanti va fi alocata la bugetul pentru Master Planul de Transport, astfel a afirmat Ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

 

Ministrul Transporturilor a afirmat urmatoarele: ”Guvernul a aprobat ca (o parte - n.r.) din acciza pe carburant s? nu se duc? la bugetul statului, s? se depersonalizeze ?i de acolo s? vedem... ”. Acesta insa nu a precizat exact care va fi procentul din acciza care va fi folosit pentru finantarea infrastructurii pentru transport.

”O s? discut cu ministrul Finan?elor cât am nevoie, pentru c? acum e procesul de a?ezare pe proiecte. (..) Deocamdat? am avut nevoie de 7 miliarde de euro, le-am ob?inut” a continuat Ioan Rus. Suma totala de care dispune Romania in perioada 2014 – 2020 este de 6.843 si include toata cele 4 sectoare de transport, respectiv rutier, feroviar, naval sau multimodal.

Pe langa finantarea obtinuta va mai fi adaugat si un plafon suplimentar de 7 miliarde de euro provenit din finatari internationale, imprumuturi publice si din acciza pe carburanti.

Memorandumul privind Master Planul General de Transport al Romaniei a fost aprobat de Guvern miercurea trecuta. Prin acest document s-a stabilit ca pana in anul 2030 Romania va avea nevoie de o finantare de 45.45 miliarde de euro pentru proiectele de infrastructura.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.