Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Range Rover a fost copiat in China
Range Rover a fost copiat in China
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 12 August 2015 14:02

Range-Rover-Evoque-7Modelul Range Rover Evoque are o varianta de 3 ori mai ieftina in China. Brandul auto Jaguar Land Rover ar putea vea probleme cu extinderea pe piata auto din China cand saptamana trecuta in showroom-uri a aparut noul Landwind X7, o copie dupa Evoque.

 

Imediat dupa aparitia acestui autovehicul in showroom-urile din China, jurnalistii de la Business Insider au afirmat ca masina arata izbitor de mult cu un Range Rover Evoque. Dupa lansarea acestui model s-au si facut 5.500 de comenzi de la cumparatori care au platit in avans.

Modelul chinezesc Landwind X7 costa doar 21.700 de dolari, de 3 ori mai putin decat originalul de la Land Rover Evoque care costa intre 65.000 si 90.000 de dolari pentru a fi livrat in China.

Unul dintre reprezentantii Jaguar Land Rover a afirmat urmatoarele: “Nu vrem sa comentam cu privire la Landwind X7. Insa putem spune ca ne preocupa protejarea drepturilor de proprietate intelectuala”.

Crossover-ul Landwind X7 si-a facut aparitia initial in luna Noiembrie 2014 la targul auto de la Guangzhour din sudul Chinei. In timpul evenimentului directorul de design de la Jaguar a postat online imagini cu Landwind X7, mentionand ca aceasta seamana izbitor cu Evoque.

In luna Aprilie 2015 crossover-ul chinezescu a fost expus si la Targul Auto din Shanghai. Ralf Speth, CEO-ul de la Jaguar Land Rover a afirmat urmatoarele: “Imi pare rau sa vad ca modelul copy-paste a reaparut. Nu aduce niciun beneficiu de imagine Chinei sau industriei auto din China”.

Nu exista nicio lege care sa ne protejeze acolo, asa ca trebuie sa luam lucrurile ca atare. In Europa beneficiem de protectie impotriva unor astfel de falsuri, dar in China nu suntem protejati” a mai spus acesta in luna Aprilie.
S-ar putea ca aparitia acestui automobil sa nu aiba un efect major asupra vanzarilor Range Rover. In sensul in care o persoana care va cumpara un Landwind nu isi va permite sa cheltuie de 3 ori mai mult pe un Range Rover iar persoana care isi permite un Range Rover nu va opta pentru o imitatie.

Singura care ar putea avea de suferit din aceasta situatie este imaginiea brandului britanic, avand in vedere ca designul a fost copiat.

Daca designul are influente semnificative de la Range Rover Evoque atunci partea mecanica este cea cu diferente. Daca Landwind-ul are un motor Mitsubishi de 188 de cai putere, Range Rover-ul are un motor Ford Ecoboost de 240 CP.

landwind-x7

range-rover-evoque


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.