Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Sase decese pe zi din cauza accidentelor rutiere in Romania.
Sase decese pe zi din cauza accidentelor rutiere in Romania.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 01 Aprilie 2011 10:53
Accidente_Rutiere In cadrul unei conferinte de presa din 30 martie 2011, Marian Nedelescu, presedintele Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, a declarat ca in 2010 s-a inregistrat un numar de 2.300 de decese din cauza accidentelor rutiere.

Nivelul deceselor din cauza accidentelor accidentelor rutiere din Romania este unul dintre cele mai mari din Europa iar acesta este suficient de mare pentru a plasa decesele rutiere ca fiind cauza principlaa a mortii in Romania in cazul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16-24 ani.

In 2010 au avut loc peste 9.213 accidente grave din care 8.477 au fost grav raniti iar 2.363 si-au pierdut viata. Marian Nedelescu a declarat ca :  “Astfel se ajunge la o medie de 6 decese pe zi, īn 2010, din accidente rutiere”.

Conform oficialului Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, cauzele principale a accidentelor raman in continuare, traversarile neregulamentare, viteza excesiva si neacordarea de prioritate pietonilor si celorlalti membri din trafic.

M.Nedelescu a afirmat: „Romānia se situeaz?, ?i īn acest caz, īn coada clasamentului european, īn ciuda faptului c? ?ara noastr? era obligat? de Uniunea European? s? reduc? cu 50% num?rul accidentelor rutiere pān? īn anul 2009, lucru care nu s-a īntāmplat”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.