Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Pretul carburantilor scade mai greu in Romania
Pretul carburantilor scade mai greu in Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 13 Februarie 2015 11:11

pretul-carburantilorIn majoritatea tarilor din sud-estul Europei pretul titeiului continua sa scada. Cu toate acestea in Romania a avut loc o scadere mult mai lenta, aceasta pentru ca firmele de distributie a carburantilor au aplicat ieftiniri mici pentru a-si creste incasarile.

 

In Romania s-au inregistrat cele mai mici scaderi a preturilor carburantilor dintre toate tarile vecine. Daca la noi in tara pretul benzinei a scazut cu 5% din luna Decembrie si cel al motorinei cu 4.5%, in tarile vecine precum: Slovacia, Polonia sau Bulgaria ieftinirea a fost dubla sau chiar tripla, conform informatiilor Comisiei Europene.

Mai mult decat atat, tara noastra a ajuns intr-o situatie bizara in care pretul carburantilor este mai mare decat in Austria, tara de provenienta a grupului OMV. Situatia arata astfel deoarece ponderea taxelor in pretul carburantilor este mai mare in Romania decat in Austria.

In data de 3 Februarie, la ultima raportare pretul mediu al benzinei era de 4.94 lei pe litru. In aceasta perioada pretului unui litru de benzina fara taxe era de 1.95 lei/litru. Astfel ponderea impozitelor in pretul benzinei este de 60.6% la noi in tara.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.