Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Contract de Comodat >> Contractul de comodat spatiu, imobil sau teren
Contractul de comodat spatiu, imobil sau teren
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 17 Septembrie 2012 12:22

Contract de comodat pentru teren, spatiu, imobilIn cazul in care avti un spatiu sau teren si doriti sa inchiriati dreptul de folosinta al acestuia, aveti nevoie de un contract de comodat spatiu sau contract de comodat teren. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care doreti sa preluati dreptul de folosinta ale bunurilor imobile.

Contractul de comodat imobil, spatiu sau teren este un contract real, unilateral, incheiat de comun acrod intre cele doua parti, comodant si comodatar, in particular sau in prezenta unui notar. Contractul de comodat teren, imbil sau spatiu este un contract cu titlu gratuit, cu exceptia cazurilor in care partile se prezinta la notar, caz in care se vor achita serviciile acestuia.

Obligatiile comodatarului

Fiind un contract unilateral, comodantul nu are obligatii fata de comodatar in afara celei de a-i inmana bunul comodat in conditiile specificate in contract. Comodatarul pe de alta parte, are urmatoarele obligatii:

- sa se ingrijeasca de imobilul, spatiul sau terenul imprumutat intocmai ca un bun proprietar;
- sa nu aduca niciun fel de modificari imobilului sau spatiului respectiv fara acordul comodantului sau comodantilor daca sunt mai multi.
- sa achite la termen costurile locative de intretinere a imobilului sau spatiului (facturile furnizorilor de servicii: telefon, energie electrica , cabluTV, intretinere, etc.), comodatarul poate de asemenea incheia in nume propriu contracte cu furnizorii;
Restituirea imobilului sau a terenului

Conform Articolului 2157 din Codul Civil, referitor la obligatia de restituire a imobilului, spatiului sau terenului comodat, contractul constituie titlu executoriu in conditiile legii, prin expirarea termenului stipulat in actul de comodat sau la decesul comodatarului. In cazul in carein contract nu se specifica un termen anume pentru restituirea bunului dat in folosinta, contractul constituie titlu executoriu doar in cazul in care bunul imobil este intrebuintata in alte scopuri decat cele prevazute in contract.

Model contract de comodat pentru spatiu, imobil sau teren
Download model de contract de comodat pentru spatiu, imobil sau teren.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.