Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Documentele necesare pentru a calcula taxa auto.
Documentele necesare pentru a calcula taxa auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 06 Martie 2012 11:56

Taxa auto documente necesareTaxa auto de poluare aplicata la prima inmatriculare a unui automobil nou, la repunerea in circulatiei unui autovehicul scos din circulatie sau reintroducerea unui autovehicul in parcul auto national poate fi calculata doar cu anumite documente. 

 

De ce documente ai nevoie?

    Taxa auto pentru poluare in toate cazurile, in functie de automobil sau nivelul de poluare poate fi calculata cu 3 documente iar pentru a calcula oficial taxa, proprietarul automobilului este nevoit sa depuna o cerere prin care solicita calcului taxei auto.

Documentele necesare pentru calcului taxei auto sunt:

Cartea de identitate a autovehiculului;
Documentele ce atesta dobandirea autovehiculului;
Documentul care atesta prima inmatriculare a unui autovehicul adus din alt stat.

Pentru calculul oficial al taxei de poluare pentru autovehiculul dumneavoastra aveti nevoie de aceste documente in original si copie (copia va fi pastrata iar originalul inapoiat proprietarului). In cazul vehiculelor dobandite prin leasing in locul cartii de identitate, proprietarul curent are nevoie de un document care sa contina elementele necesare calculul taxei auto.

Despre taxa auto:

    Dupa ce taxa auto este calculata de catre autoritatile competente, organul fiscal trbuie sa emita o decizie pentru stabilirea taxei auto iar proprietarul automobilului pe baza acestei decizii va achita taxa auto. Atat calculul cat si decizia trebuiesc finalizate in cel mult doua zile lucratoare de la data depunerii cererii.

    Decizia de plata a taxei auto este emisa in doua exemplare din care unul ajunge la contribuabil iar celalalt ramane in dosarul fiscal. Taxa auto se calculeaza in Euro dar se plateste in lei la cursul de schimb stabilit in prima zi lucratoare din luna octombrie din 2011 publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii eropene. Cursul Euro din acea data deste de 4.3001 lei/euro.

    Taxa auto de poluare poate fi achitata prin virament bancar sau in numerar la unitatile Trezoreriei Statului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.