Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Fondul de Mediu va castiga 1.8 miliarde lei din taxa auto.
Fondul de Mediu va castiga 1.8 miliarde lei din taxa auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 28 Februarie 2012 11:53

Taxa auto Fondul pentru mediuAnul acesta, taxa auto va genera venituri de pana la 1.8 miliarde de lei iar in total Fondul de mediu va avea venituri de 2.2 miliarde lei. Astfel, taxa de poluare va genera peste 80% din aceste venituri ,conform proiectului de HG pentru aprobarea bugetului pe 2012.


    Pentru 2012 s-au estimat venituri totale n valoare de 2,2 miliarde lei, fiind  estimate venituri din taxa pe poluare pentru autovehicule, conform OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare, respectiv taxa pentru emisiile poluante, conform Legii 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, n sum? de 1,8 miliarde lei, conform notei de fundamentare a actului normativ.

    Proiectul HG pentru aprobarea bugetului pe 2012 al Fondului de Mediu  si al Administratiei Fondului pentru Mediu trebuie sa asigure functionarea institutiei si realizarea activitatii institutiei pentru 203 de angajati. De asemena, proiectul include si incasarea veniturilor contributiilor si taxelor la bugetul Fondului de Mediudar si pentru finantarea proiectelor si programelor pentru protectia mediului.

    Taxa auto de poluare va aduce cele mai mari venituri pentru Administratia Fondului pentru Mediu in anul aceasta chiar si daca aplicarea ultimei forme a taxei auto a fost amanata pana anul viitor datorita protestelor din Piata Universitatii.

    Suspendarea ultimei forme a taxei auto si amanarea ei pana anul viitor va duce la pierderi de 336 milioane de lei, conform estimarilor autoritatilor competente.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.