Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Noi modificari la Taxa Auto propuse de Guvern
Noi modificari la Taxa Auto propuse de Guvern
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 23 Noiembrie 2012 12:14

Taxa de poluareMarti 20.11.2012 premierul Victor Ponta a anuntat ca taxa auto ar urma a fi inlocuita de taxa de mediu de asemenea precizand ca un grup se ocupa de analiza problemei in prezent.

   
    Victor Ponta a noua taxa de mediu va fi aplicata doar dupa ce Romania se va consulta cu Comisia Europeana pentru a se evita situatia sa fim dati in judecata pentru incalcarea dreptului comunitar.

    Premierul Victor Ponta a afirmat astfel: "Taxa veche, dupa cum stiti, a fost declarata impotriva regulilor europene si banii trebuie dati inapoi". Taxa cu care va fi inlocuita prezenta Taxa Auto va fi numita „Taxa de protectie a mediului” dar o data exacta pentru implementarea taxei inca nu a fost stabilita. Premierul Romaniei a afirmat de asemenea si ca „Exista un grup de lucru cu producatorii si importatorii si pe baza concluziilor vom avea o taxa de protectie a mediului”.

    Taxa auto folosita in prezent este reglementata de Legea nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, taxa publicata la data de 10 Ianuarie si aceasta stabileste ca taxa de poluare este platita o singura data (pentru autovehicule atat noi cat si second hand) pentru autovehiculele inregistrate prima data in Romania.

    Conform legislatiei modalitatea de plata a taxei este unitara iar aceasta se calculeaza in functie de: tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de CO2 si norma de poluare si de asemenea si tinand cont de deprecierea autoturismului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.