Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Noi modificari la Taxa Auto propuse de Guvern

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Noi modificari la Taxa Auto propuse de Guvern
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 23 Noiembrie 2012 12:14

Taxa de poluareMarti 20.11.2012 premierul Victor Ponta a anuntat ca taxa auto ar urma a fi inlocuita de taxa de mediu de asemenea precizand ca un grup se ocupa de analiza problemei in prezent.

   
    Victor Ponta a noua taxa de mediu va fi aplicata doar dupa ce Romania se va consulta cu Comisia Europeana pentru a se evita situatia sa fim dati in judecata pentru incalcarea dreptului comunitar.

    Premierul Victor Ponta a afirmat astfel: "Taxa veche, dupa cum stiti, a fost declarata impotriva regulilor europene si banii trebuie dati inapoi". Taxa cu care va fi inlocuita prezenta Taxa Auto va fi numita „Taxa de protectie a mediului” dar o data exacta pentru implementarea taxei inca nu a fost stabilita. Premierul Romaniei a afirmat de asemenea si ca „Exista un grup de lucru cu producatorii si importatorii si pe baza concluziilor vom avea o taxa de protectie a mediului”.

    Taxa auto folosita in prezent este reglementata de Legea nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, taxa publicata la data de 10 Ianuarie si aceasta stabileste ca taxa de poluare este platita o singura data (pentru autovehicule atat noi cat si second hand) pentru autovehiculele inregistrate prima data in Romania.

    Conform legislatiei modalitatea de plata a taxei este unitara iar aceasta se calculeaza in functie de: tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de CO2 si norma de poluare si de asemenea si tinand cont de deprecierea autoturismului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.