Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Noua taxa anuala de poluare.
Noua taxa anuala de poluare.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 06 Iulie 2011 14:00

Noua taxa de poluare anauala.In  urmatoarele doua saptamani se va lua decizia in legatura cu implementarea variantei alese  pentru taxa auto, dar in comitetul interministerial s-a nascut o alta idee, adica implementarea unei taxe generale de poluare pentru toate autoturismele.


    Ministrul  Mediului, Laszlo Borbely a declarat marti urmatoarele: "Eu raman la ideea de a introduce o taxa de poluare cu ocazia inmatricularii masinii in Romania, dar in comitetul interministerial, am discutat si despre o alta varianta: aceea a introducerii, pe viitor, a unei taxe generale de poluare, o taxa anuala care sa inlocuiasca taxa de prima inmatriculare". Detalii suplimentare in legatura cu noua taxa au fost evitate.

    Forma aleasa precedent si care urma sa fie redactata in data de 17 iulie presupunea o taxa redusa cu 30%, insotita de o serie de restituiri de sume proprietarilor de automobile care au platit taxa auto de prima inmatriculare in perioada 1 iulie 2008- 30 iunie 2011. Datorita vacantei parlamentare, a fost amanata aprobarea acestui proiect de lege.

    Taxa auto in forma actuala a fost declarata neconstitutionala in urma unei investigatii a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, initiata la cererea unei instante romanesti. Neconstitutionalitatea este reprezentata de dezavantajul produs de taxa auto la vanzarea automobilelor second-hand aduse din alte state.

    Daca modificarea nu va fi luata, Guvernul Romaniei risca sanctiunii financiare din partea Uniunii Europene.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.