Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Taxa auto trebuie modificata prin Ordonanta de Urgenta.
Taxa auto trebuie modificata prin Ordonanta de Urgenta.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 23 Iunie 2011 10:00

Ordonanta de urgenta pentru modificarea taxei auto.Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat saptamana aceasta ca modificarile aduse la taxa auto vor trebui aprobate prin orgonanda de urgenta si nu prin proiect de lege, astfel actul normativ va intra in dezbateri saptamana viitoare la Guvern.


    Fiindca modificarea taxei auto este propusa pentru adoptare prin proiect de lege este susceptibila unor intarzieri, fiindca parlamentarii vor fi in vacanta in perioada iulie-septembrie. Ministerul Justitiei ar putea transforma proiectul de lege pentru modificarea taxei auto in ordonanta de urgenta. Laszlo Borbely a afirmat: "Dupa parerea mea ar trebui sa fie ordonanta de urgenta".

    Initial, proiectul de lege impunea reducerea taxei auto cu 30% si restituirea unei diferente proprietarilor de autovehicule care au imatriculat deja masinile. Aceasta lege trebuia sa intre in vigoare pana in data de 1 iulie 2011, dar acest lucru este imposibil datorita apropierii vacantei de vara a Parlamentului.
 
    Noua lege auto va trebui aprobata atat de Guvern cat si de Parlament, iar procedura de restituire a banilor va fi stabilita prin norme aprobate la 30 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial. Transformarea proiectului de lege in Ordonanta de Urgenta fiind cea mai buna alegere in acest caz.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.