Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Pretul automobilelor second hand vor creste odata cu ieftinirea taxei auto.
Pretul automobilelor second hand vor creste odata cu ieftinirea taxei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 31 Mai 2011 00:00

Second_hand_masiniOdata cu scaderea cuantumului taxei de prima inmatriculare cu 30%, pretul automobilelor second hand aduse din strainatate dar neinmatriculate vor fi vandute la un pret cu 1.000 de euro mai mare decat au fost vandute pana acum.


    Guvernul Romaniei a anuntat saptamanile trecute ca urmeaza sa discute despre reducerea cuantumului taxei auto de prima inmatriculare a masinilor aduse in Romania inainte de 1 iulie 2008 cu 30% si restituirea diferentei pe o perioada mai lunga de timp pentru a evita pierderea brusca  a peste 750 milioane euro.

    Odata cu raspandirea acestei vesti, pretul mediu al automobilelor second hand aduse din strainatate pe Auto.ro au crescut cu 1.000 de euro din luna aprilie,  adica la 6.000 de euro. Pretul mediu al masinilor second hand, conform Auto Index, a crescut cu 115 euro in aprilie, la pretul mediu de 7.441 euro.

    Taxa de prima inmatriculare introdusa in 2008 a fost declarata ilegala de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Deasemenea Guvernul Romaniei a fost amenintat cu sanctionare in cazul refuzului de a modifica taxa auto si restituirea platii.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.