Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Restituirea diferentei de pret a taxei auto.
Restituirea diferentei de pret a taxei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 12 Ianuarie 2012 13:19

Restituirea diferentei taxa autoDiferentele de pret restituite proprietarilor de automobile care au platit varianta mai scumpa a taxei de poluare vor avea dreptul de a solicita restituirea diferentei de pret. Conform Ministrului Mediului Laszlo Borbely, restituirile nu vor depasi suma de 200 milioane de lei.


    Suma totala restituita anul acesta odata cu adoptarea noi legi a taxei de poluare va depinde in mod direct de numarul de cetateni care se vor adresa autoritatii competente pentru restituire. Ministrul Mediului a afirmat astfel: "Noi am facut o anumita estimare si credem ca nu va depasi suma de 200 milioane lei".

Inceputurile taxei cu cuantum redus.

    Inca de anul trecut a aparut intr-un document guvernamental planul de a implementa o noua lege in legatura cu o noua taxa auto cu un cuantum redus cu 30%. Acelasi document includea ideea de restituire a diferentei de pret a taxei proprietarilor care au platit varianta mai scumpa.

    Respectivul document mentiona urmatoarele: "Avand in vedere cuantumul incasarilor de la data intrarii in vigoare a OU 50/2008, estimam ca o eventuala restituire integrala a taxei sa se ridice la circa 600 milioane euro. Mai mult, pe langa suma efectiv platita cu titlu de taxa de poluare ce se restituie catre contribuabil se restituie si alte cheltuieli admise de instanta, dobanda legala si cheltuieli de judecata. Acestea reprezinta aproximativ o patrime din cuantumul taxei si sunt bani care nu au fost incasati niciodata".

    Noile norme sustin ca acesi proprietari de automobile care considera ca taxa platita de la data 1 iulie pana in prezent este mai mare decat taxa actuala pot solicita restituirea diferentei de pret. Procedura de restituire inca nu este finalziata dar va fi publicata odata cu intrarea in vigoare a noi taxe in 25 ianuarie 2012. Acelasi sistem de restituire va fi folosit pentru valoarea reziduala primita in momentul retragerii unui autovehicul din parcul auto.

    Cu ajutorul noii taxe auto, Ministrul Mediului se asteapta la o crestere a veniturilor cu 336 milioane de lei prin aplicarea taxei automobilelor inmatriculate inainte de data de 1 ianuarie 2007.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.