Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Taxa auto dispare, pretul RCA creste.
Taxa auto dispare, pretul RCA creste.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 15 Octombrie 2012 12:47

Taxa RCA mai scumpa cu 28%De la inceputul acestui an pretul asigurarii RCA a crescut cu 28% iar de la inceputul anului viitor conform schimbarilor in legislatie pretul acesteia isi va continua cresterea. Acestea crestere a avut loc pe fondul unei perioade in care taxa auto nu a fost obligatorie.


Evolutia pretului asigurarii de raspundere civila nu este deloc surprinzatoare conform specialistilor in domeniu, acestia afirmand astfel: Sunt multi factori care contribuie la acest lucru (cresterea pretului), cresterea costurilor de reparative, cresterea cazurilor de vatamari corporale, cresterea despagubirilor morale.

Preturile acestei asigurari au variat fata de luna martie a acestui an intre 8% si 28% in functie de tipul politei. In prezent cea mai ieftina polita de asigurari RCA este cu 110 RON mai scumpa decat in luna martie 2012.

Cresterea preturilor la asigurarile RCA nu este deloc surprinzatoare luand in considerare situatia din anii precedenti cand asiguratorii au mentinut sau chiar scazut preturile, mizand pe cresterea numarului de clienti intr-o perioada in care daunele platite cresteau lunar. In acelasi timp soferii prejudiciati in accidente rutiere cauzate de alti soferi vor fi despagubiti de proprii asiguratori si nu de asiguratorii responsabililor.

Vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a afirmat astfel: "Prin modificarea legislatiei secundare, speram ca noul sistem sa fie introdus pana la finele anului curent sau de la inceputul anului 2013, in functie si de evolutia discutiilor cu societatile de profi si brokerii de asigurari. In prezent, durata unui proces de instrumentare si plata a unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.