Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Taxa auto si inmatricularile in Bulgaria.
Taxa auto si inmatricularile in Bulgaria.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 07 Iunie 2011 09:18

Romanii inmatriculeaza automobile in Bulgaria.Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a declarat ieri ca nu vrea sa renunte la taxa auto de prima inmatriculare doar pentru ca unii romani vor inmatricula automobilele in Bulgaria. Deasemenea s-a discutat existenta unei singure taxe pentru toate masinile.


    Laszlo Borbely a declarat luni urmatoarele : "Noi nu putem obliga pe nimeni sa nu inmatriculeze nu numai in Bulgaria, ci in orice alta tara. Evident ca se calculeaza si unele dezavantaje, dar nu pot sa renunt la o taxa numai pentru ca nu stiu cate masini se inmatriculeaza in Bulgaria. Eu sunt convins ca este un program bun si sunt convins ca inteleg si cetatenii ca cel care cumpara o masina trebuie sa plateasca o taxa de prima inmatriculare, asa cum se intampla si in alte tari" si "Eu nu abdic de la un principiu care trebuie sa fie respectat, adica poluatorul plateste. Va repet ca Legea din 2010, pe care o aplicam acum, inseamna ca orice fel de masina care se inmatriculeaza in Romania indiferent ca este adusa din strainatate sau de aici, trebuie sa plateasca o taxa de prima inmatriculare".

    In acesi conferinta, Ministrul Mediului a declarat ca :"Ceea ce s-a pus in discutie a fost legea veche care a functionat circa jumatate de an, unde a fost o discriminare indirecta, deoarece plateau taxa de prima inmatriculare numai cel care aducea masina din strainatate, nu cei care cumparau din Romania. Aceasta discriminare trebuie eliminata, conform deciziei Curtii. Dupa parerea mea, in momentul de fata poate vom analiza sa introducem la o anumita data o taxa pentru toate masinile, dar acum Romania nu-si poate permite acest lucru. Deocamdata, cei care cumpara masini din strainatate trebuie sa-si asume aceasta taxare suplimentara".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.