Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Dezbaterile pentru taxa de prima vanzare.
Dezbaterile pentru taxa de prima vanzare.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 17 Iunie 2011 10:00

Taxa_de_prima_vanzareSedinta de Guvern de joi a adus in discutie varianta ca  modificarile la taxa auto sa fie promovate printr-un proiect de lege trimis Parlamentului pentru dezbatere.  Restituirile de bani pentru persoanele care au platit taxa auto se vor oferi doar celor care au platit taxa incepand cu ianuarie 2011.


    Decizia finala in legatura cu modificarea si aplicarea taxei auto la prima vanzare va fi luata intr-o sedinta de Guvern saptamana viitoare. Sursele oficiale au declarat urmatoarele in legatura cu taxa auto "Varianta discutata este ca modificarile sa fie promovate sub forma unei legi, iar restituirile de bani sa fie calculate ca diferente dintre cuantumul taxei achitate conform ultimei modificari, aplicate incepand cu ianuarie 2011, si noile reguli. Astfel, se plateste diferenta pentru cei care au achitat ultima formula de taxa".

    Odata cu modificarea taxei auto va fi abrogata Ordonanta de Urgenta 50/2008 privind taxa auto de prima inmatriculare. Taxa de poluare va avea un cunatun redus cu 30%, dar nu si pentru automobilele cu motorizare Euro 5.

    Conform unui document recent prezentat de Mediafax, Guvernul va impune taxa auto de prima vanzare automobilelor intrate in Romania inainte de introducerea aceste taxe cu un cuantum redus cu 30% impreuna cu restituirea diferentei de bani intr-un mod esalonat pentru evitarea returnarii unei sume prea mari.

    Ultimele declaratii ale Ministrului Mediului, Laszlo Borbely sugereaza ca doreste aplicarea unei taxe auto de prima vanzare pentru automobilele intrate in tara inainte de  data de 1 ianuarie 2007, impreuna cu o reducere a cuantumului intre 20-30%.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.