Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Taxa de prima inmatriculare.
Taxa de prima inmatriculare.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 11 Aprilie 2011 00:00
Taxa de prima inmatriculare Decizia Curtii Europene de Justitie in legatura cu legalitatea taxei de prima inmatriculare se refera doar la forma initiala a legii, cea introdusa initial, nu cea modificata in 2010. Ministerul Mediului si Padurilor a afirmat decizia curtii in urma dezbaterii in cazul procesului de saptamana trecuta la Tribunalul din Sibiu.

Cererea catre Curtea Europeana de Justitie a fost inaintata saptamana trecuta cu ocazia unui proces in care un cetatean roman a dat in judecata statul fiindca taxa de prima inmatriculare nu este legala. Conform Ministerului Mediului si Padurilor , forma actuala a Ordonantei de Urgenta, din decembrie 2010 a fost realizata cu spirjinul expertilor Comisiei Europene.

Conform Curtii Europene de Justitie , taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene, datorita efectului negativ ce il are asupra importului si punerii in circulatie a masinilor second-hand cumparate din alte state membre UE.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a afirmat ca urmeaza sa se discute in cadrul Ministerului si Guvernului daca va urma o modificare a Ordonantei de Urgenta Guvernamentala emisa in 2010 in legatura cu taxa auto de prima inmatriculare.

Acesta a declarat urmatoarele: "Prin aceasta hotarare, Curtea Europeana de Justitie nu se pronunta asupra legalitatii actului normativ, ci da o interpretare prevederilor referitoare la articolul 110 din Tratatul de functionare a Uniunii Europene, in sensul ca un stat membru nu trebuie sa instituie o taxa pe poluare aplicata autovehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari, daca acea taxa descurajeaza punerea in circulatie in statul membru respectiv a unor autovehicule de ocazie cumparate in alte state membre".

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.