Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Taxa de prima inmatriculare va ramane.
Taxa de prima inmatriculare va ramane.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 13 Aprilie 2011 12:28
Taxa de prima inmatriculare Laszlo Borbely, Ministrul Mediului a declarat joi ca taxa de prima inmatriculare nu va fi desfiintata, dar ca in urmatoarele doua saptamani se va cauta o solutie si se va stabili daca este necesara modificarea OUG in legatura cu taxa auto emisa in 2010.

Ministrul a afirmat ca pe parcursul urmatoarelor doua saptamani se va face o analiza juridica in legatura cu taxa de prima inmatriciulare astfel incat sa se supuna reglementarilor Comisiei Europene. In declaratia din partea Minsitrului Mediului, Laszlo Borbly a spus urmatoarele: "Curtea Europeana s-a referit la o speta din Ordonanta 50/2008. Noi am modificat acest act normativ in decembrie 2010, cu asistenta Comisiei Europene. Legea care este acum in vigoare este agreata de Comisia Europena, pentru ca toata lumea plateste taxa de prima inmatriculare, indiferent ca este masina noua sau veche. Din punct de vedere juridic, trebuie sa mai analizam si, in doua saptamani, vom veni cu o solutie daca trebuie sa modificam sau nu legea. Deciziile Curtii Europene sunt obligatorii, de aceea trebuie sa gasim formula cea mai buna. E clar ca nu vom desfiinta aceasta taxa".

In aceasta perioada de doua saptamani, o comisie din partea guvernului va stabili daca opinia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene in legatura cu ilegalitatea taxei de prima inmatriculare va duce la modificarea legislatiei taxei auto. Aceasta comisie va fi formata din reprezentanti ai ministerelor Mediului, Transporturilor, Economiei, Justitiei si Departamentului pentru Afaceri Europene.

Saptamana trecuta, in urma procesului din Sibiu in legatura cu taxa de prima inmatriculare a fost aratat ca taxa de prima inmatriculare ar incalca legislatia UE fiindca ea creaza un dezavantaj la vanzarea automobilelor la mana a doua aduse din alte state ale Uniunii Europene pe piata auto din Romania.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.