Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Timbrul de Mediu nu este taxa de consum
Timbrul de Mediu nu este taxa de consum
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Mai 2013 11:26

Timbrul de Mediu inclus in pretul carburantilorRecent a fost discutata transferarea Timbrului de Mediu in pretul carburantilor dar aceasta ar insemna impunerea unei taxe pe consum. Daca s-ar aproba aceasta aceasta schimbare am putea fi martori la o crestere in lant in pretul carburantilor.

 

Cand a fost intrebata despre includerea timbrului de mediu in pretul carburantilor, Ministrul Mediului Rovana Plumb a afirmat ca nu s-a discutat despre asa ceva si ca timbrul de mediu este o taxa creata pentru reducerea emisiilor de CO2 si care va duce la innoirea parcului auto.

Ministrul Mediului a spus ca: "Din punctul nostru de vedere, in momentul in care transferam o astfel de taxare in benzina si motorina ar rezulta o taxa pe consum. In prezent timbrul de mediu se aplica doar unui numar de cetateni, sau pentru parcul auto, care inseamna 5 milioane de masini. In momentul in care am institui o astfel de taxa, care nu este o taxa de mediu, nu mai intra in domeniul protectiei mediului, ar fi o taxa pe consum ce ar conduce in lant la crestere tuturor preturilor. Din punct de vedere al protectiei mediului si al Guvernului, timbrul de mediu este un instrument necesar pentru a reduce emisiile de CO2 si a innoi piata auto. Nu s-a discutat despre mutarea taxei in pretul carburantilor. Ar intra in domeniul fiscalitatii si ar fi taxa pe consum".

Conform acesteia de implementarea acestei taxe s-au incasat 238 de milioane de lei din Timbrul de Mediu. Acesta a declarat urmatoarele: "Declaram in martie ca vom avea un cuantum al incasarilor de circa 700 milioane lei. Pana acum avem incasari de 238 milioane lei, la 30 aprilie, si din aceasta suma am si restituit bani catre cetateni".

Timbrul de Mediu a intrat in vigoare in data de 15 Martie iar de atunci taxa auto de poluare a fost calculata exclusiv in functie de emisiile de CO2 extrase din cartea de identitate a masinii. Conform legislatiei in vigoare, cotele pentru Timbrul de Mediu au ramas la fel pentru autovehiculele cu norma de motorizare Euro 5, au crescut pentru Euro 4 si Euro 3 si scad pentru Euro 2, Euro 1 si non-Euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.