Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Contract de Comodat >> Contractul de comodat sediu social
Contractul de comodat sediu social
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 17 Septembrie 2012 11:54

Contract comodat pentru spatiu socialIn cazul in care ai nevoie de folosinta unui sediu social sau dimpotriva, vrei sa dai in folosinta un sediu social cu titlu gratuity, fara alte obligatii, e nevoie de un contract de comodat sediu social.

Acest tip de contract este un act autentic, incheiat la notar sau sub semnatura privata, intre cele doua parti, in particular.

Contractul de comodat sediu social nu trebuie inregistrat la Administratia Financiara dar, in cazul in care se obtin venituri din cedarea folositei bunurilor respective, ai obligatia de a depunde o declaratie privind venitul estimat in termen de 15 zile de la incheierea contractului intre parti.

Perioada de folosinta a sediului social se incheie la data stipulata in contract iar termenul este stabilit de comun acord intre comodant si comodatar. Atentie insa, actul de comodat sediu social si orice alt act de comodat nu se prelungeste automat la expirarea perioadei de folosinta stipulata ci va fi nevoie de un nou acord intre parti, un nou contract de comodat sediu social.

De asemenea, comodantul este obligat sa restituie cheltuielile de conservare a bunului, cheltuielile cu caracter extraordinar, urgente si necesare. Daca mai multe persoane iau in folosinta bunul comodat, obligatiile acestora sunt egale fata de comodant.

Comodatarul va suporta riscul deteriorarii sau pieririi bunului in cazul in care le-a intrebuintat contrar destinatiilor lor, daca ar fi putut salva bunul respectiv atunci cand exista pericolul distrugerii. In toate celelalte cazuri, riscul deteriorarii sau pierderii este suportat de comodant.

Incetarea contractului de comodat sediu social:

Contarctul de comodat isi inceteaza efectele in urmatoarele cazuri prezentate mai jos:
- prin renuntarea de catre comodatar inaintea termenului prevazut in contractul de comodat;
- prin expirarea perioadei/termenului prevazut in contract;
- prin decesul comodatarului.

Model contract comodat pentru sediu social
Download model contract de comodat pentru sediu social.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.