Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Contract de Comodat >> Contractul de comodat spatiu PFA
Contractul de comodat spatiu PFA
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 17 Septembrie 2012 12:02

Contract de comodat pentru spatiu PFAIn cazul in care aveti un spatiu pe care doriti sa il dati in folosinta unei alte persoane pentru a functiona ca si PFA ori aveti deja deschis un PFA in nume propriu si aveti nevoie de un spatiu dar nu doriti inchirierea acestuia, aveti nevoie de un contract de comodat pfa pentru spatiul respectiv.

Contractul de comodat spatiu pentru persoanele fizice autorizate este similar oricarui alt contract de comodat cu exceptia ca destinatia acestui spatiu, si anume ca fiind spatiul desfasurarii activitatii PFA, sa fie mentionat la articolul 2, capitolul 1 al acestuia conform exemplului de mai jos:

II. Obiectul contractului Art.1. Obiectul contractului este obtinerea folosintei imobiluiui in suprafata de ............ situat in Loc........................,Jud. ................. , la adresa din Loc. ...............................,Jud................. Str........................... Nr.........,ap........ pentru deschiderea Sediului profesional a ........................................ PFA

Aspecte generale ale unui contract de comodat PFA

Ca de obicei, comodantul nu are obligarii, actul de comodat pfa fiind si acesta un act unilateral. Dintre obligatiile comodatarului amintim:

- sa se ingrijeasca de conservarea spatiului imprumutat ca un bun proprietar, sa isi sacrifice bunurile personale daca in acest fel poate pastra acest spatiu in conditiile sale initiale, sa intrebuinteze locatia doar la destinatia sa initiala, stipulata prin contractul de comodat pfa si de asemenea, sa suporte riscul peirii fortuite a bunului preluat in folosinta cu exceptia cazurilor in care acesta este intrebuintat normal si culpa pieirii nu este a comodatarului. Evident, spatiul luat in folosinta nu poate fi incredintat unei alte persoane fizice sau juridice iar la scadenta, acesta trebuie restituit proprietarului de drept.

In fine, raporturile contractuale dintre comodant si comodatar inceteaza odata cu restituirea spatiului preluat in folosinta in stare corespunzatoare, la termenul prevazut in contract si convenit intre cele doua parti. In cazul nerespectarii obligatiilor de catre comodatar insa, comodantul poate cere rezilierea unilaterala a contractului potrivit regulilor generale. In acelasi timp, mostenitorii comodatarului sunt obligati sa restituie bunul la decesul acestuia, chiar daca timpul prevazut in contract nu a ajuns la scadenta.

Model contract de comodat pentru spatiu PFA
Download model contract de comodat pentru spatiu PFA.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.