Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Noua taxa auto, posibil amanata.
Noua taxa auto, posibil amanata.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Iunie 2011 11:00

ParlamentDezbaterea pentru modificarea taxei auto de prima inmatriculare si introducerea noii taxe auto va fi amanata pana la finalul anului fiindca va depasi termenul de 1 iulie 2011. Astfel si procedurile de restituire a banilor celor care au inmatriculat in Romania automobilele second-hand vor fi amanate.


    Noua forma a taxei auto, redusa cu 30%  si procedura de restituire a diferentei de bani trebuia sa inceapa din data de 1 iulie 2011.  Acest proiect presupunea  obtinerea aprobarii Parlamentului intr-un interval scurt, care intervenea cu vacanta din luna iulie a Parlamentului. Din acest motiv, proiectul de lege prin care se prevedea taxa auto modificata si abrogarea OU 60/2008 a fost amanata pana la finele acestui an.

    Experti in domeniul juridic au sugerat ca Romania risca anumite sanctiuni financiare din partea UE datorita declansarii unei posibile proceduri de infringement si datorita numeroaselor procese cu proprietarii autovehiculelor care au platit taxa auto, inclusiv celor care au pierdut procesele initial. Aceste sanctiuni vor fi aplicate daca nu se va modifica in curand taxa auto.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.