Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Noul mod de calcul al impozitului auto.
Noul mod de calcul al impozitului auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 04 Mai 2011 10:40

impozit-auto-majoratSenatul a aprobat miercuri noul mod de calculare al impozitului auto. Aceasta schimbare va tine cont de marca, tipul, motorizarea si valoarea automobilului. Propunerea legislativa a primit 45 de voturi pentru, 40 de voturi impotriva si o abtinere.


    Initiatorul propunerii legislative, deputatul PSD Rober Sorin Negoita sustine ca prin gasirea unei modalitati noi pentru taxa auto se va incuraja detinerea masinilor ieftine, produse in Romania, cu capacitate cilindrica mica si grad redus de poluare.

    Printre motivele oferite in legatura cu schimbarea legislativa a fost afirmata si aceasta : "Dac? ne referim la impozitarea anual? pe mijloc de transport observ?m c?, spre exemplu, un Bentley este apropiat de nivelul de impozitare al unui Aro. Consider?m c? aceast? formul?, aplicat? n prezent, creeaz? un mod injust de impozitare, mai mult, este complet ilogic s? impozitezi un autoturism Aro cu 2.320 lei (sum? care este aproximativ valoarea de pia?? a ma?inii) sau valoarea unei Dacii Logan s? fie aproape identic? cu a unui Mercedes Clasa C, respectiv 64 lei".

    Ministerul Finantelor va fi abilitat sa gaseasca un catalog cu valoarea automobilelor ce urmeaza a fi supuse noului mod de impozitare, in functie de caracteristicile mai sus mentionate.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.