Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Peste 7.3 milioane de lei din taxe auto restituiti.
Peste 7.3 milioane de lei din taxe auto restituiti.
Scris de Iacob Sergiu   
Sâmbătă, 21 Mai 2011 11:08

Restituirea a peste 7.3 milioane leiIn urma deciziilor instantelor, Directia Generala a Finantelor Publice Alba a restituit peste 7.3 milioane lei, reprezentand taxele  auto platite de catre proprietarii autoturismelor.  Pe parcurs de trei ani, instanta a pierdut peste 1300 de procese in care s-a cerut restituirea taxei auto.


    In aceasi perioada, Directia Generala a Finantelor Publice Alba a castigat 535 de procese in legatura cu aceasi situatie, dar se asteapta ca proprietarii autoturismelor care au platit taxele auto sa reintroduca actiuni in instanta in urma deciziei Curtii de Justitie privind ilegalitatea taxei de prima inmatriculare introdusa prin OUG 50/2008.

    Din momentul anuntului Curtii de Justitie in legatura cu natura contraventionala a taxei de prima inmatriculare au intentat procese peste 150 de persoane care au cerut restituirea taxei auto. In prezent, DGFP are peste 1700 de dosare in diferite stadii ale procesului.
In prezent se discuta in Guvern introducerea taxei auto la prima vanzare a masinilor aduse dinafara tarii inainte de data de 1 iulie 2008. Aceasta va avea un cuantum redus cu 30% iar diferentele de pret for fi restituite proprietarilor, dar pe parcursul mai multor ani pentru a evita returnarea brusca a unei sume de peste 750 milioane de euro.

    Guvernul Romaniei dezbat in prezent mai multe moduri de abordare a taxei auto printre care si una prin care taxa auto de poluare va fi transpormata intr-o taxa anuala, impusa tuturor proprietarilor de autovehicule.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.