Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto
Taxa Auto
Documentele necesare pentru a calcula taxa auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 06 Martie 2012 11:56

Read moreTaxa auto de poluare aplicata la prima inmatriculare a unui automobil nou, la repunerea in circulatiei unui autovehicul scos din circulatie sau reintroducerea unui autovehicul in parcul auto national poate fi calculata doar cu anumite documente. 

Citeşte mai mult...
 
Fondul de Mediu va castiga 1.8 miliarde lei din taxa auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 28 Februarie 2012 11:53

Read moreAnul acesta, taxa auto va genera venituri de pana la 1.8 miliarde de lei iar in total Fondul de mediu va avea venituri de 2.2 miliarde lei. Astfel, taxa de poluare va genera peste 80% din aceste venituri ,conform proiectului de HG pentru aprobarea bugetului pe 2012.

Citeşte mai mult...
 
Restituirea diferentei de pret a taxei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 12 Ianuarie 2012 13:19

Read moreDiferentele de pret restituite proprietarilor de automobile care au platit varianta mai scumpa a taxei de poluare vor avea dreptul de a solicita restituirea diferentei de pret. Conform Ministrului Mediului Laszlo Borbely, restituirile nu vor depasi suma de 200 milioane de lei.

Citeşte mai mult...
 
Cum se va calcula taxa auto in 2012.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 04 Ianuarie 2012 11:53

Read moreDesi noua taxa auto pentru anul 2012 nu a intrat in vigoare, aceasta asteapta sa fie promulgata de presedintele Romaniei, urmand sa fie publicata in Monitorul Oficial. Pana la intrarea in vigoare a noii taxe, aceasta va fi calculata conform reglementarilor actuale.

Citeşte mai mult...
 
Noua taxa anuala de poluare.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 06 Iulie 2011 14:00

Read moreIn  urmatoarele doua saptamani se va lua decizia in legatura cu implementarea variantei alese  pentru taxa auto, dar in comitetul interministerial s-a nascut o alta idee, adica implementarea unei taxe generale de poluare pentru toate autoturismele.

Citeşte mai mult...
 
Noua taxa auto, posibil amanata.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Iunie 2011 11:00

Read moreDezbaterea pentru modificarea taxei auto de prima inmatriculare si introducerea noii taxe auto va fi amanata pana la finalul anului fiindca va depasi termenul de 1 iulie 2011. Astfel si procedurile de restituire a banilor celor care au inmatriculat in Romania automobilele second-hand vor fi amanate.

Citeşte mai mult...
 
Taxa auto si inmatricularile in Bulgaria.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 07 Iunie 2011 09:18

Read moreMinistrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a declarat ieri ca nu vrea sa renunte la taxa auto de prima inmatriculare doar pentru ca unii romani vor inmatricula automobilele in Bulgaria. Deasemenea s-a discutat existenta unei singure taxe pentru toate masinile.

Citeşte mai mult...
 
Taxa auto va fi platita de toti care nu au platit-o.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 01 Iunie 2011 00:27
Read more    Conform Ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, taxa de prima inmatriculare va fi platita de toti proprietarii automobilelor aduse in Romania inainte de data de 1 iaunuarie 2007 si dupa aceasta data in cazul in care a fost platita taxa in forma veche.
Citeşte mai mult...
 
Fara modificarea taxei auto, Romania risca sanctiuni financiare.
Scris de Iacob Sergiu   
Duminică, 29 Mai 2011 11:05

Read moreDaca nu modifica taxa auto si restituie banii colectati din taxele auto, Romania risca sanctiuni financiare din partea Uniunii Europene. Aceasta decizie a fost luata in urma declansarii unei posibile proceduri de infringement si numarul mare de procese cu proprietarii de automobile.

Citeşte mai mult...
 
Peste 7.3 milioane de lei din taxe auto restituiti.
Scris de Iacob Sergiu   
Sâmbătă, 21 Mai 2011 11:08

Read moreIn urma deciziilor instantelor, Directia Generala a Finantelor Publice Alba a restituit peste 7.3 milioane lei, reprezentand taxele  auto platite de catre proprietarii autoturismelor.  Pe parcurs de trei ani, instanta a pierdut peste 1300 de procese in care s-a cerut restituirea taxei auto.

Citeşte mai mult...
 
Taxa de prima inmatriculare va ramane.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 13 Aprilie 2011 12:28
Read more Laszlo Borbely, Ministrul Mediului a declarat joi ca taxa de prima inmatriculare nu va fi desfiintata, dar ca in urmatoarele doua saptamani se va cauta o solutie si se va stabili daca este necesara modificarea OUG in legatura cu taxa auto emisa in 2010.
Citeşte mai mult...
 
Posibile taxe de poluare uriase pentru masinile de lux.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Februarie 2012 11:47

Read moreProducatorii automobilelor de lux ar putea avea de platit taxe uriase de poluare daca Uniunea Europeana va introduce limitele pentru emisiile de CO2. Noile limite pentru emisiile de noxe ar putea duce la penalitati de pana la 40.000 de euro pentru masinile de lux care depasesc standardele.

Citeşte mai mult...
 
Noua taxa auto promulgata de Presedintele Romaniei.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 06 Ianuarie 2012 12:13

Read morePresedintele Romaniei Traian Basescu a promulgat joi 5 ianuarie 2012 noua forma a taxei auto. Actul normativ va impune o noua metoda de calcul a taxei auto pentru toate automobilele inclusiv cele inmatriculate inainte de anul 2007. Pentru aceaste masini taxa va fi platita diferit.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a aprobat noua taxa auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 01 Septembrie 2011 09:40

Read moreNoua taxa auto a fost aprobata miercuri si prin aceasta se prevedea reducerea ei cu 25% si plata ei pentru toate automobilele inainte de 2007. Conform noului proiect de lege, proprietarii care au platit taxa de la 1 iulie 2008 care era mai scumpa decat actuala, pot acum solicita restituirea diferentei de bani aparute cu noua taxa.

Citeşte mai mult...
 
Taxa auto trebuie modificata prin Ordonanta de Urgenta.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 23 Iunie 2011 10:00

Read moreMinistrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat saptamana aceasta ca modificarile aduse la taxa auto vor trebui aprobate prin orgonanda de urgenta si nu prin proiect de lege, astfel actul normativ va intra in dezbateri saptamana viitoare la Guvern.

Citeşte mai mult...
 
Dezbaterile pentru taxa de prima vanzare.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 17 Iunie 2011 10:00

Read moreSedinta de Guvern de joi a adus in discutie varianta ca  modificarile la taxa auto sa fie promovate printr-un proiect de lege trimis Parlamentului pentru dezbatere.  Restituirile de bani pentru persoanele care au platit taxa auto se vor oferi doar celor care au platit taxa incepand cu ianuarie 2011.

Citeşte mai mult...
 
Taxa auto redusa cu 30%, dar nu si pentru Euro 5.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 07 Iunie 2011 08:13

Read moreA fost decis saptamana trecuta ca taxa auto de poluare va avea un cuantum redus cu 30%, dar nu si pentru automobilele cu motorizare Euro5. In cazul automobilelor Euro5 taxa auto va ramane neschimbata.

Citeşte mai mult...
 
Pretul automobilelor second hand vor creste odata cu ieftinirea taxei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 31 Mai 2011 00:00

Read moreOdata cu scaderea cuantumului taxei de prima inmatriculare cu 30%, pretul automobilelor second hand aduse din strainatate dar neinmatriculate vor fi vandute la un pret cu 1.000 de euro mai mare decat au fost vandute pana acum.

Citeşte mai mult...
 
Noua taxa auto de prima vanzare.
Scris de Iacob Sergiu   
Duminică, 22 Mai 2011 11:11
Read moreTaxa de prima inmatriculare se va impune tuturor proprietarilor de autovehicule aduse in tara inainte de data de 1 iulie 2008 si va avea un cuantum redus cu 30%. In concordanta cu taxa redusa se vor restitui esalonat diferenta de bani deja platiti pentru taxe.
Citeşte mai mult...
 
Noul mod de calcul al impozitului auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 04 Mai 2011 10:40

Read moreSenatul a aprobat miercuri noul mod de calculare al impozitului auto. Aceasta schimbare va tine cont de marca, tipul, motorizarea si valoarea automobilului. Propunerea legislativa a primit 45 de voturi pentru, 40 de voturi impotriva si o abtinere.

Citeşte mai mult...
 
Taxa de prima inmatriculare.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 11 Aprilie 2011 00:00
Read more Decizia Curtii Europene de Justitie in legatura cu legalitatea taxei de prima inmatriculare se refera doar la forma initiala a legii, cea introdusa initial, nu cea modificata in 2010. Ministerul Mediului si Padurilor a afirmat decizia curtii in urma dezbaterii in cazul procesului de saptamana trecuta la Tribunalul din Sibiu.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.